Aštuonios nacionalinės skaitmeninės koalicijos jungiasi prie Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos

2020-08-25

Kaip pranešama Europos komisijos svetainėje, 8 Europos šalių – Kipro, Čekijos, Danijos, Airijos, Lietuvos, Slovakijos, Slovėnijos ir Ispanijos – nacionalinės skaitmeninės koalicijos gaus Europos Sąjungos finansinę paramą, kad galėtų atnaujinti savo svetaines ir prisijungti prie Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos.

Vertintojai  iš 11 pateiktų pasiūlymų atrinko 8 geriausius, kuriems bus skirta išmoka pagal Europos infrastruktūros tinklų priemonės telekomunikacijų sektoriaus veiksmų programą. Šis dalinis finansavimas padės nacionalinėms koalicijoms atnaujinti ar sukurti savo svetaines, susieti jas su pagrindinių paslaugų sistema, surengti internetinius seminarus savo koalicijų dalyviams, skelbti, versti bei dalintis informacija apie mokymosi galimybes bei išteklius.

Šių veiksmų tikslas yra sukurti bendrą informavimo sistemą, kuri pasitarnautų įveikiant skaitmeninių įgūdžių spragas Europoje. Gyventojams reikalingų skaitmeninių įgūdžių ugdymas bus pagrindinis uždavinys Europai atsigaunant po koronaviruso pandemijos. Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistema vieno langelio principu suteiks informaciją visiems, ieškantiems duomenų, informacijos, švietimo partnerių ar išteklių skaitmeninių įgūdžių ugdymo srityje. Numatoma, kad ši sistema geriau atskleis mokymo ir finansavimo galimybes, paskatins bendradarbiavimą ir dalijimąsi gerąja patirtimi įvairiose srityse ir gretimose šalyse, informuos apie Europos ir nacionalines tokio švietimo iniciatyvas. Kartu su nacionalinių koalicijų svetainėmis informavimo sistema taps pagrindine skaitmeninių paslaugų infrastruktūra, skatinančia skaitmeninius įgūdžius Europoje.

Prie Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos jungsis ir Lietuvos nacionalinė skaitmeninė koalicija, kurią projekte atstovauja asociacija „Langas į ateitį“, Informacinės visuomenės plėtros komitetas, Kauno technologijos universitetas bei Kvalifikacijos ir profesinio mokymo plėtros centras.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų