ES programavimo savaitė švenčia 5-ąjį gimtadienį!

2017-10-02

Spalio 7–22 d. ES programavimo savaitė švenčia 5-ąjį gimtadienį – ruoškitės, dalyvaukite ir sužinokite, kaip kurti programuojant.

Europoje stengiamasi ugdyti skaitmeninius įgūdžius – 2017 m. spalio 7–22 d. vyks penktoji ES programavimo savaitė. Dalyvaukite šventiniuose renginiuose ir išmokite išreikšti save programuodami. Sukurkite mobiliąją programėlę, žaidimą, interneto svetainę ar interaktyvią istoriją, o gal pasikrapštykite prie aparatinės įrangos ar sumeistraukite judantį robotą? Suorganizuokite programavimo renginių tėvams, seneliams, draugams, vaikams ar kolegoms ir padėkite jiems suprasti mūsų skaitmeninį pasaulį ir į jį įsitraukti.

ES programavimo savaitė – tai visuomeninė iniciatyva, vykdoma savanorių, kurie yra programavimo savaitės ambasadoriai savo šalyse ir propaguoja programavimą, skaitmeninį mąstymą ir su tuo susijusią veiklą.

Šios iniciatyvos tikslas yra parodyti, kaip žmonės gali įgyvendinti idėjas programuodami, taip pat populiarinti programavimą ir suburti motyvuotus žmones mokytis. Programavimo savaitės renginius gali organizuoti bet kas. Visi organizatoriai (mokyklos, ne pelno organizacijos, įmonės, bibliotekos, programavimo klubai ir kt.) savo renginius turėtų įtraukti į codeweek.eu žemėlapį – programavimo iniciatyvų katalogą.

CodeWeek Maps

Nuo 2013 m. įgyvendinant ES programavimo savaitės iniciatyvą surengta daugiau kaip 33 000 programavimo renginių, vykusių daugiau kaip 50 šalių Europoje ir už jos ribų.  2016 m. juose dalyvavo beveik milijonas žmonių, iš kurių 46 proc. sudarė mergaitės ir moterys.

Pasirengimas programavimo savaitei: birželio 30 d. programavimo savaitės ambasadoriai susirinks Briuselyje ir dalyvaus programavimo savaitės lobio paieškų žaidime visame mieste. Stebėkite įvykius „Facebook“ ir „Twitter“paskyrose.

Dalyvaukite programavimo savaitėje

Pagrindiniai faktai

Įgyvendindama bendrosios skaitmeninės rinkos strategiją, Europos Komisija skatina įvairias iniciatyvas, kurių tikslas – tobulinti darbuotojų ir piliečių skaitmeninius įgūdžius. Tarp šių iniciatyvų – Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicija ir ES programavimo savaitė. Komisija remia komunikacijos veiklą ir dukart per metus kviečia programavimo savaitės ambasadorius į susitikimus. Kai kurie kiti partneriai siūlo kitų formų paramą, pvz., bendrovė „Google“ šiais metais ketina imtis iniciatyvos „Google grants money“ ir paremti 5–18 metų vaikams skirtus novatoriškus renginius.

Susisiekite

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų