Generation 0101 projekto dalyviai taikė IT žinias ir gebėjimus, kurdami Saugesnio interneto žaidimą

2016-09-07

Didėjantis jaunimo domėjimasis informacinėmis technologijomis lems didesnį IT specialistų kiekį ateityje, tačiau dažniausiai jaunimo domėjimasis technologijomis apsiriboja kuriamų produktų ir paslaugų vartojimu. Norėdami skatinti jaunimą ne tik naudotis technologinėmis naujovėmis, bet ir patiems kurti inovacijas, internetinį turinį ir produktus bei paslaugas, turime jiems parodyti kokios galimybės yra jiems laisvai prieinamos ir ką su tomis priemonėmis jie gali sukurti.

Asociacija „Langas į ateitį“ baigia vykdyti projektą „0101 karta“ (angl. k. Generation 0101), kurio tikslas buvo sukurti įdomius mokymo kursus, apmokyti grupę aktyvių 16-29 metų amžiaus jaunuolių ir suteikti galimybę jiems pritaikyti naujai įgytas žinias ir įgūdžius kuriant skaitmeninius produktus, galinčius išspręsti nevyriausybinių organizacijų problemas arba padėti joms veikti efektyviau. Skirtingus mokymo kursus rengė partneriai iš užsienio šalių, kuriose vėliau buvo surengti ir tarptautiniai hakatonai (technologinės dirbtuvės), kurių metu susitikę įvairių šalių jaunuoliai įgyvendino savo idėjas ir ieškojo problemų sprendimų.

Paskutinis hakatonas vyko Vilniuje 2016 metų vasaros pabaigoje, kurio metu dalyviai kūrė internetinį žaidimą vaikams apie saugų elgesį internete.

Plačiau apie hakatoną ir projektą galite skaityti čia: http://www.generation0101.eu/lt/projekto-generation0101-kelias-iki-hakatono-it-dirbtuvi%C5%B3-vilniuje

logo logologo

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė