Kviečiame prisijungti prie ES Programavimo savaitės

2019-09-27

Maloniai kviečiame prisijungti prie ES programavimo savaitės (Code Week) iniciatyvos, kuri vyks š.m. spalio 5–21 d.

Kviečiame organizuoti renginius, pamokas, praktinius ir internetinius seminarus, bei kitas veiklas, kurie būtų susiję su algoritmavimu, loginiu mąstymu, programavimu, ir pan. siekiant populiarinti programavimą, loginį mąstymą, suprantamai paaiškinti šios srities gebėjimus ir sutelkti motyvuotus žmones mokytis.

Svarbiausia nepamirškite kasdieninių veiklų, kurias atliekame, ir kurios yra nors šiek tiek susijusios su loginiu ar informatiniu mąstymu, dirbant su skaitmeniniais įrenginiais skatinamas kūrybiškumas ir pan. Taigi nepamirškite ir šias kasdienines veiklas registruoti CodeWeek žemėlapyje!!!

Programavimo savaitės metu galite naudoti CodyRoby žaidimą. Žaidimo aprašymą lietuvių kalba PDF formatu galite atsisiųsti čia.

Taip pat galite naudoti internetinį žaidimą, kurį rasite adresu https://codycolor.codemooc.net ir sužaisti komandomis.

Veiklos ar renginio formatas priklauso nuo Jūsų!

Įmones, mokymo įstaigas, bibliotekas ir kitas organizacijas kviečiame rengti ir skelbti apie spalio 5–20 d. planuojamas veiklas (renginius) svetainėje https://codeweek.eu/events.

Mokyklas taip pat raginame dalyvauti iniciatyvoje CodeWeek4All – šioje kategorijoje išduodamas specialus sertifikatas, jei išpildoma bent viena žemiau pateikta sąlyga:

  • dalyvauja ne mažiau 500 mokinių
  • yra susiejama 10 veiklų
  • dalyvauja 3 šalys

Renginio metu nepamirškite suskaičiuoti dalyvių, fotografuoti ir (ar) filmuoti įkvepiančias istorijas apie programavimą.

Renginių organizatoriai (organizacijos arba lektoriai / mokytojai) po renginio bus kviečiami pateikti trumpą informaciją apie renginį, po to bus sugeneruojamas dalyvio pažymėjimas.

Programavimo savaitės metu į renginius kviečiami ne tik mokiniai ir jų mokytojai, bet ir tėvai, bibliotekininkai, verslininkai, politikai ir visi, kas užsiima programavimu.

ES programavimo savaitė – tai visuomeninė iniciatyva, vykdoma savanorių, kurie yra programavimo savaitės ambasadoriai savo šalyse ir propaguoja programavimą, skaitmeninį mąstymą ir su tuo susijusią veiklą.

Šios iniciatyvos tikslas yra parodyti, kaip žmonės gali įgyvendinti idėjas programuodami, taip pat populiarinti programavimą ir suburti motyvuotus žmones mokytis. Programavimo savaitės renginius gali organizuoti bet kas. Visi organizatoriai (mokyklos, ne pelno organizacijos, įmonės, bibliotekos, programavimo klubai ir kt.) savo renginius turėtų įtraukti į codeweek.eu žemėlapį – programavimo iniciatyvų katalogą.

Daugiau informacijos rasite šioje pateiktyje:

https://www.slideshare.net/RenataDanielien/es-programavimo-savait-2019

Daugiau informacijos apie iniciatyvą: http://codeweek.eu ir http://www.ecdl.lt/codeweek

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Programinė įranga
Mobiliųjų programų kūrimas
Interneto svetainių kūrimas
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų