Nacionalinės skaitmeninės koalicijos partnerių susitikimas

2019-11-05

Lapkričio 5 d. Socialines apsaugos ir darbo ministerijoje įvyko Nacionalinės skaitmeninės koalicijos partnerių susitikimas. Susitikimo darbotvarkę sudarė keletas svarbių klausimų. Visų pirma susipažinome ir aptarėme kasmetinės akcijos „ES programavimo savaitė  2019“ rezultatus Lietuvoje. Akcijos metu per dvi spalio mėn. savaites ES mokyklose buvo suorganizuota 69 000 renginių, iš kurių 510 vyko Lietuvoje su 13 500 dalyvių, kurių amžius  prasideda pradinėse klasėse. Tuo pačiu pasidžiaugėme ir ką tik pasibaigusia sėkminga nacionaline akcija „Senjorų dienų internete 2019“, kurią organizavo projektas „Prisijungusi Lietuva“ ir pritraukė per 18 000 dalyvių – net 6000 daugiau nei pernai. Susitikimo narius informavome ir apie artėjančią saugesnio interneto savaitę 2020 m. vasario pradžioje.

Antruoju susitikimo klausimu gavome informaciją apie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos apie sprendimą prisijungti prie Nacionalinės skaitmeninės koalicijos veiklos. Šią žinią sutikome pakiliai, nes nuo praeitų metų ši ministerija perėmė iš Susisiekimo ministerijos vadovavimą LR informacinės visuomenės plėtros programai 2014-2020 „Lietuvos skaitmeninė darbotvarkė“, tad tokio partnerio prisijungimas bus itin reikšmingas  Lietuvos skaitmeninės darbotvarkės 1-o prioriteto atnaujinimui netolimoje ateityje bei aktyvesniam moterų įsitraukimui į skaitmenines veiklas .

Dar viena svarbi tema – NSK veiklos planas 2020. Renata Danielienė apibendrino visų NSK narių siųstą informaciją apie  2019-2020 jų vykdomus projektus ir pateikė  NSK veiksmų plano 2020 projektą. Po diskusijos nuspręsta papildyti planą atskirų narių pastabomis ir turi galutinę dokumento versiją  gruodžio 1 d. Atsižvelgiant į tai, kad NSK partnerių veiklos yra gana skirtingos ir susiję su skirtingomis tikslinėmis grupėmis, partneriams  buvo pasiūlyta pasirinkti  vieną iš  4 darbo grupių.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Vietinė