Moksleiviai kviečiami mokytis KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykloje

2023-07-07

Skaitmeniniai įgūdžiai yra labai svarbūs vaikų ugdymui šiandieniniame pasaulyje. Technologijos ir internetas tapo nepakeičiama kasdienybės dalimi, todėl svarbu, kad vaikai išmoktų tinkamai naudotis šiais įrankiais ir turėtų reikiamą skaitmeninio raštingumo lygį. Tai suteikia galimybę geriau suprasti įvairias tematikas, mokytis savarankiškai, tirti ir atrasti tai, kas juos domina. Skaitmeninių įgūdžių dėka vaikai gali rasti įvairių šaltinių, elektroninių knygų, vaizdo medžiagos ir kitų resursų, kurie padeda jiems įsigilinti į mokomus dalykus.

Be to, skaitmeniniai įgūdžiai skatina bendravimą ir bendradarbiavimą. Per socialinius tinklus ir kitas komunikacijos platformas vaikai gali bendrauti su bendraamžiais iš skirtingų šalių, dalintis idėjomis, nuomonėmis ir patirtimi. Tai ne tik skatina tarptautiškumo suvokimą, bet ir padeda vaikams išmokti komunikacijos, bendradarbiavimo ir konstruktyvaus bendravimo.

Taip pat, skaitmeniniai įgūdžiai tampa vis svarbesni darbo rinkoje. Vis daugiau darbo vietų reikalauja bent minimalių skaitmeninių įgūdžių, tokių kaip kompiuterinis raštingumas, duomenų analizės gebėjimai, internetinio saugumo ypatumai ir pan. Turint šiuos įgūdžius, ateityje yra daug daugiau  galimybių įsidarbinant.

Be abejo, svarbu užtikrinti, kad vaikai naudotų skaitmenines technologijas atsakingai ir saugiai. Būtina juos mokyti apie internetinio saugumo principus, privatumo užtikrinimą ir tinkamą elgesį internete. Taip jie galės maksimaliai išnaudoti skaitmeninių įgūdžių privalumus ir tuo pačiu būti saugūs internete. Visumoj, suteikiant vaikams skaitmeninių įgūdžių, ne tik padedame jiems prisitaikyti prie informacijos amžiaus, bet ir skatiname jų kūrybiškumą, problemų sprendimo gebėjimus ir suteikiame jiems priemones ir žinias, kurios bus naudingos jų ateities karjeroje ir asmeniniame gyvenime.

Viena iš neformalaus švietimo erdvių Lietuvoje - Kauno technologijos universiteto Jaunųjų kompiuterininkų mokykla, kuri ugdo skaitmeninius įgūdžius vaikams bei moksleiviams daugiau nei 28 metus. Mokykla skaitmeninių įgūdžių ugdymui siūlo rinktis iš daugiau negu 20 mokymosi programų, padedančių tvirtą pagrindą tolesniam mokymuisi mokykloje bei universitete – nuo kompiuterinių pradmenų iki įvairių programavimo kalbų. KTU JKM garantuoja profesionalumą, nes mokymo programos yra patvirtintos Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos – tai garantuoja galimybę daliniam mokymų programos kainos finansavimui panaudoti NVŠ (neformalaus vaikų švietimo) krepšelį.

Daugiau informacijos apie KTU JKM galite rasti svetainėje jkm.ktu.edu, taip pat su KTU JKM visada galite susisiekti elektroniniu paštu - jkmadmin@jkm.lt , telefonais - 837300615, 861064208 ir socialiniuose tinkluose: Facebooke https://www.facebook.com/ktujkm  bei Instagrame https://www.instagram.com/ktujkm/.

Apie naujieną

Autorius
KTU JKM
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Regioninė