Kviečiame Lietuvos organizacijas teikti paraiškas 2023 m. Europos skaitmeninių įgūdžių apdovanojimams!

2023-02-28

Vėl rengiami Europos skaitmeninių įgūdžių apdovanojimai (angl. European Digital Skills Awards) siekiant įvertinti ir skleisti geriausią skaitmeninių įgūdžių patirtį visoje Europoje. Po 4 metų pertraukos, 2023 m. Europos Komisijos Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo informavimo iniciatyva rengia konkursą, kurio metu įvertins skaitmeninius įgūdžius ugdančių organizacijų darbą ir apdovanos projektus bei veiklas, padedančias Europai mažinti skaitmeninį atotrūkį šiose 5 kategorijose:

  • Jaunimo įgalinimas skaitmeniniame sektoriuje: tai projektai, kuriais siekiama pritraukti jaunuolius į IRT profesijas, jaunimui skirtos medijų raštingumo iniciatyvos, jaunimui skirti naujųjų technologijų mokymai, hakatonai ir pan.;
  • Skaitmeninių įgūdžių tobulinimas darbui:skaitmeninių įgūdžių tobulinimo ir perkvalifikavimo iniciatyvos įvairiuose sektoriuose, palankesnių sąlygų visų lygmenų IRT specialistams įsidarbinti sudarymas;
  • Skaitmeniniai švietimo įgūdžiai: projektai, tiesiogiai skirti mokytojų, mokinių ar mokyklų administracijų skaitmeniniams įgūdžiams kelti;
  • Įtrauktis į skaitmeninį pasaulį: vyresnio amžiaus žmonių, bedarbių, pažeidžiamų grupių skaitmeninio mokymo ir medijų raštingumo iniciatyvos, prieinamumo didinimas;
  • IRT srityje dirbančios moterys: projektai, kuriais tiesiogiai siekiama didinti moterų IRT specialisčių skaičių arba ugdyti dirbančių ar jaunesnių moterų skaitmeninius įgūdžius IRT srityje.

Pareiškėjai gali teikti savo projektą ar veiklą tik vienai pasirinktai kategorijai, išsamiai aprašydami tikslinę auditoriją ir kaip projektas prisidėjo mažinant skaitmeninių įgūdžių stygių konkrečioje srityje. Teikiant paraišką turi būti atskleistas inovatyvus projekto pobūdis, projekto žinomumo didinimas, projekto tvarumas ir galimybės jį išplėsti ateinančiais metais, taip pat pasiūlytos priemonės įvairių gebėjimų, socialinių ir kultūrinių aplinkų grupių įtraukčiai užtikrinti.

Paraiškas galima teikti nuo 2023 m. vasario 20 d. iki balandžio 8 d. Konkurso vertinimo komisijos atrinkti finalininkai bus paskelbti gegužę, o nugalėtojai – birželį.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus ir kaip pateikti paraišką ieškokite čia. Paraiškos turi būti teikiamos anglų kalba.

 

Apie Europos skaitmeninių įgūdžių apdovanojimus

Europos skaitmeninių įgūdžių apdovanojimais siekiama įvertinti išskirtinius projektus ir iniciatyvas, padedančias europiečiams tobulėti skaitmeninėje srityje. Europos Komisija apdovanojimus rengia kasmet nuo 2016 m., padedant Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicijai. 2023 m. apdovanojimus rengia Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo informavimo sistemos (www. digitalskillsjobs.eu) komanda. Apdovanojimų svetainė: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/european-digital-skills-award-2023.

Apie skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo informavimo iniciatyvą

Europos Komisijos Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo informavimo iniciatyva prisideda prie programos Skaitmeninė Europa“ įgyvendinimo ir savo svetainėje teikia informaciją apie įvairius išteklius, skirtus skaitmeniniams gebėjimams Europoje stiprinti. Lietuvoje šią iniciatyvą įgyvendina Nacionalinė skaitmeninė koalicija (NSK), kuri kviečia ugdyti gyventojų skaitmeninius gebėjimus vardan geresnės gyvenimo kokybės ir siūlo pasinaudoti visomis NSK svetainėje pateikiamomis mokymosi galimybėmis bei ištekliais iš įvairių Europos šalių.

Nacionalinės skaitmeninės koalicijos svetainė skirta visiems, ieškantiems informacijos, švietimo partnerių ar išteklių skaitmeninių įgūdžių ugdymo srityje. Čia patirtimi ir žiniomis dalijasi NSK nariai, šalies organizacijos, skelbiama aktuali Europos Komisijos informacija apie įgūdžių tobulinimo programas, dotacijas bei strategijas. Projektą „Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos diegimas Lietuvoje” įgyvendina asociacija „Langas į ateitį“, Informacinės visuomenės plėtros komitetas, Kauno technologijos universitetas bei Kvalifikacijos ir profesinio mokymo plėtros centras. Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga pagal Europos infrastruktūros tinklų priemonės telekomunikacijų sektoriaus veiksmų programą.

Apie naujieną

Autorius
Langas į ateitį
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų