3D spausdinimo mokymai skatinant ES inovacijas ir kūrybiškumą (3DP)

2016-11-29

ECDL Lietuva kartu su kitais partneriais pradėjo įgyvendinti projektą "3D spausdinimo mokymai skatinant ES inovacijas ir kūrybiškumą" (3DP).

3D spausdinimo technologija vis labiau populiarėja ir šiuo metu yra taikoma daugelyje sričių, tokių kaip pramonė, medicina, elektronika ar architektūra. Todėl rinkoje didėja darbuotojų, turinčių įgūdžių ar kvalifikacijos šioje srityje, paklausa.

3DP projektas yra atsakas į šią paklausą, ir jo pagrindinis tikslas – sukurti 3D spausdinimo mokomąją medžiagą, skirtą profesinio švietimo ir mokymo studentams, bei e-mokymo(si) aplinką visiems, norintiems įgyti 3D spausdinimo įgūdžių. Ši inovacija profesinio švietimo ir mokymo srityje apima: aktyvų bendradarbiavimą tarp aukštojo mokslo institucijų, profesinio švietimo ir mokymo tiekėjų, verslo partnerių; gairių, susijusių su 3D spausdinimo naudojimu profesinio švietimo ir mokymo srityje, sukūrimą bei konkrečių pavyzdžių analizę; profesinio švietimo ir mokymo kurso bei mokomosios programos sukūrimą, atsižvelgiant į naują rinkos paklausą; daugiakalbės e-mokymo(si) aplinkos sukūrimą, taip pat išsamių gairių 3D spausdinimo lektoriams sukūrimą. Tiek kursas, tiek e-mokymosi aplinka bus sukurti 6 kalbomis: anglų, rumunų, ispanų, italų, lenkų ir lietuvių. Šis projektas skirtas plačiai auditorijai, į kurią įeina profesinio švietimo ir mokymo studentai bei teikėjai, kompanijos, naudojančios 3D spausdintuvus ar viešosios įstaigos.

Daugiau informacijos apie projektą: http://www.ecdl.lt/3dp-projektas

logo

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė