Kvietimas registruotis į mokymus "Mobiliųjų aplikacijų kūrimas su Android Studio programavimo aplinka"

2017-09-15

VIPT asociacija įgyvendina projektą „Kompiuterinio mąstymo įkvėpėjai”, kurį finansuoja pasaulinių technologijų organizacija Google. Šis projektas skirtas ugdyti 8-12 klasių moksleivių kompiuterinio mąstymo įgūdžius per mobiliųjų aplikacijų kūrimą. Projekto metu numatyta įtraukti 100 informacinių technologijų mokytojų, kurie mokysis kurti mobiliąsias aplikacijas ir įgytas žinias taikys dirbdami su mokiniais. Projektas tęsis iki 2018 m. birželio mėnesio.

Mobiliųjų aplikacijų kūrimas su Android Studio programavimo aplinka

Mokymų aprašymas

Tiesioginių mokymų trukmė: 5 dienos, 35 akad. val. Mokymai vyks kiekvieną mėnesį po vieną dieną Kauno technologijos universitete (spalio - vasario mėnesiais). Kiekvienos grupės dydis iki 25 mokytojų.

Mokymų tikslas – didinti informacinių technologijų mokytojų kompetencijas ugdant programavimo mobiliesiems įrenginiams su Android Studio programa įgūdžius.

Mokymų anotacija: Mokymų programą sudaro 35 akad. val. tiesioginio mokymo(si). 28 akad. val. skirtos teoriniam ir praktiniam darbui su Android Studio programa ir 7 akad. val. skirtos supažindinti su aktyviais metodais skirtais lavinti moksleivių loginį ir kompiuterinį mąstymą, kūrybiškumą, gebėjimą priimti sprendimus, pasitikėti savo jėgomis ir dirbti komandoje. Baigus mokymo kursą mokytojams bus įteiktas kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimas.

Mokymai nemokami. Kelionės išlaidos į mokymus nėra kompensuojamos.

Kaip registruotis į mokymus? Registracija vyksta elektroniniu būdu užpildžius registracijos formą: https://goo.gl/forms/jh1tOm3fNIfbJtcY2 iki šių metų spalio 1 d. Mokytojai kviečiami registruotis tik į mokymų pirmąją dieną jiems patogiu metu spalio mėnesį. Tolimesnis mokymų tvarkaraštis bus pateiktas vėliau.

Lektoriai:

  • Doc. dr. Tomas Blažauskas, Kauno technologijos universiteto programų inžinerijos katedros

Vedėjas

  • Inga Žemaitienė, Projektų vadybos konsultantė, asociacija Viešieji interneto prieigos taškai
  • Laura Grinevičiūtė, lektorė, asociacija Viešieji interneto prieigos taškai

Pasibaigus mokymams. Po mokymų mokytojai bus pakviesti praktiškai išbandyti ir pritaikyti įgytas žinias kuriant mobiliąsias aplikacijas su savo moksleiviais. Projekto dalyviai galės išbandyti savo jėgas ir laimėti prizus mobiliųjų aplikacijų kūrimo konkurse. Projekto pabaigoje mokymo dalyviai ir moksleiviai bus pakviesti į baigiamąjį projekto renginį.

Informacija pasiteiravimui:  tel. 868547445; el. asociacija@vipt.lt; FB: VIPT asociacija

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Mobiliųjų programų kūrimas
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė