Lietuvoje paminėta tarptautinė Saugesnio interneto diena

2018-02-28

2018 m. vasario 6 dieną daugiau nei 140 šalių visame pasaulyje jau 15-ąjį kartą minėjo tarptautinę Saugesnio interneto dieną.

Projekto „Saugesnis internetas“ vykdytojai kartu su projekto draugais ir partneriais 5-7 klasių mokinius, jų tėvus ir mokytojus, viešojo ir privataus sektoriaus atstovus kvietė dalyvauti renginyje „Viskas prasideda nuo MŪSŲ!“. Renginio dalyviai ankstyvą antradienio rytą rinkosi Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Renginyje dalyvavo daugiau ne 300 dalyvių iš kurių:

daugiau nei 210 mokinių;
daugiau nei 50 mokinių tėvų ir mokytojų;
daugiau nei 40 svečių – politikai, policijos atstovai, psichologai, soc. darbuotojai bei kiti viešojo ir privataus sektoriaus atstovai;
renginyje dalyvavo mokinių ir mokytojų komandos iš 37 skirtingų Lietuvos mokyklų.

Lietuvoje tarptautinė Saugesnio interneto diena buvo minima ne tik vasario 6 d., tačiau jau tradiciškai visą vasario savaitę vyko įvairios projekto draugų ir partnerių organizuojamos veiklos. Šių metų šūkiu „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“ (angl. „Create, connect and share respect: a better internet starts with you“) projekto „Saugesnis internetas“ vykdytojai kvietė visus atkreipti dėmesį į pagarbų elgesį internete, ragino galvoti ką skaitome, ką kuriame ir kuo dalinamės elektroninėje erdvėje.

Plačiau apie Saugesnio interneto dienos renginius Lietuvoje skaitykite čia.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų