Projekto „Informatika pradiniame ugdyme“ kūrybinės dirbtuvės

2017-06-20

2017 m. birželio 5–9 d. vyko projekto „Informatika pradiniame ugdyme“ kūrybinės dirbtuvės. Jose dalyvavo 10-ies į projektą atrinktų mokyklų komandos. Dirbtuvių organizatorių suplanuotos intensyvios programos metu su dalyviais dirbo beveik 20 lektorių.

Kūrybinių dirbtuvių intensyvios programos tikslas – mokytojų kompetencijos ugdyti mokinių skaitmeninį raštingumą tobulinimas. Kūrybinėse dirbtuvėse su dalyviais dirbo lektoriai iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Ugdymo plėtotės centro, Vilniaus universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto, Švietimo informacinių technologijų centro, Klaipėdos Gedminų pagrindinės mokyklos, Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos, UAB „Biznio mašinų kompanija“ ir VšĮ „Robotikos Akademija“. Taip pat pranešimus skaitė profesorius Mikko-Jussi Laakso iš Suomijos Turku universiteto.

Be daugybės visą savaitę vykusių praktinių užsiėmimų, daug laiko buvo skiriama ir gilesnei pažinčiai su informatiniu mąstymu ir pamokų scenarijų kūrimui. Kūrybinėse dirbtuvėse buvo tikslingai ruošiamasi kitais mokslo metais vyksiančiam informatikos mokymo pradiniame ugdyme išbandymui.

Per kūrybinių dirbtuvių aptarimą visas jėgas per savaitę atidavę dalyviai dažniausiai minėjo, kad savaitė buvo sunki ir ilga, bet kartu labai praktiška, įdomi, naudinga ir darbinga.

Daugiau informacijos apie kūrybines dirbtuves

Daugiau informacijos apie planą keisti informatikos ugdymo programą

Pradinio ugdymo informatikos bendrosios programos metmenys (juodraštinis variantas, PDF)

 

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė