"Langas į ateitį" prisidės ugdant jaunimo skaitmeninius įgūdžius

2015-11-10

Pastaruoju metu asociacija „Langas į ateitį“ vykdo programos Erazmus+ finansuojamą projektą GENERATION 0101.

Projekto tikslas – jaunimo IRT gebėjimų ugdymas, kuriant paklausų neformaliojo ugdymo turinį. Projektą vykdo 6 šalių partneriai, o pagrindinės projekto veiklos: jaunimo IT gebėjimų tyrimas, 7 modulių mokymo medžiagos kūrimas, bandomieji mokymai, hakatonas.  

Projektas prasidėjo partnerių šalių situacijos analize. Asociacijai „Langas į ateitį“ atlikus 120 jaunuolių apklausą Lietuvoje, paaiškėjo tokie rezultatai: 63,49% apklaustųjų teigia turintys pakankamai darbui reikalingų IRT įgūdžių, tuo tarpu 45% įmonių teigia, kad 2014 m. susidūrė su problemomis ieškodamos reikiamų IRT įgūdžių turinčių darbuotojų. Apklausos metu 27,6% respondentų nurodė neturintys darbo, nes dalis jų dar studijavo arba ieškojo darbo. Detalesnius apklausos rezultatus rasite infografike.

Vadovaujantis 6 projekto šalių patirtimi ir apklausos rezultatais projekto partneriai  parengė rekomendacijose IRT gebėjimus ugdančioms organizacijoms. Su jomis susipažinti galima asociacijos „Langas į ateitį“ svetainėje.

Apie GENERATION 0101 projektą ir jo rezultatus lietuvių kalba rasite „Langas į ateitį“  svetainėje http://langasiateiti.epilietis.eu

Daugiau informacijos projekto tinklapyje: www.generation0101.eu


Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė