2022 m. skaitmeninio švietimo spartinimo priemonė: komisija skelbia atrinktas grupes

2023-01-30

Pagal Europos skaitmeninio švietimo centro intensyvią mokymo ir testavimo programą „ Digital Education Accelerator“ dalyvauti atrinktos šešios komandos.

Kolektyvinis mokymas ir sprendimų testavimas yra du intensyvios mokymo ir testavimo programos, žinomos kaip Skaitmeninio švietimo spartinimo programa, etapai.

Vasarą paskelbus kvietimą teikti paraiškas, pareiškėjai buvo kviečiami pateikti kūrybinio skaitmeninio švietimo sprendimus trimis temomis:

  • nepakankamai aptarnaujamos ir pažeidžiamos grupės;
  • dalyvavimas (skaitmeniniame) švietime;
  • 21-ojo amžiaus įgūdžiai.

Savaitinio konsultuojamojo ugdymo sesijos yra pirmojo lygio mokymų, į kurį įeina internetinė programa, dalis. Ja siekiama skatinti naujoves, didinti kūrybiškumą ir remti pažangiausių švietimo iniciatyvų sėkmę. Programos instruktoriai padeda dalyviams, o pasaulio pedagogikos ir verslo specialistai jiems pataria.

Antruoju etapu prototipai bandomi ir tvirtinami kiekvienos grupės poreikiams pritaikytoje aplinkoje. Grupės gali nuspręsti, ar savo sprendimus išbandyti realioje aplinkoje, ar inovacijų laboratorijoje. Abiem atvejais pavyzdžiai išbandomi vykdant praktinę veiklą.

Pagrindiniai abiejų etapų konsultuojamojo ugdymo komponentai yra kolektyvinis, tarpusavio mokymasis ir verslumo mokymasis, taip pat amatų rengimas arba pasirengimas eksperimentuoti su naujomis idėjomis, kad jas būtų galima praktiškai įgyvendinti ir pasiekti aukštą kompetencijos lygį.

Atrinktos šios komandos.

  • Datorium, Latvija: skatina ir rengia jaunuolius įgyvendinti savo idėjas pasaulinėje skaitmeninėje aplinkoje ir tiesiog padeda jiems rengti mokymosi programas.
  • d.teach, Belgija: tai ne pelno siekianti pasaulinė internetinė mokykla, skirta reintegracijai ir internacionalizacijai. Institucija specializuojasi individualizuoto internetinio švietimo srityje.
  • Edumus, Estija: tai nuotolinio mokymosi mokykla, kurioje vidurinių mokyklų moksleiviai gali studijuoti įvairias specializuotas sritis, pavyzdžiui, programavimą, architektūrą kaip gyvenamąją aplinką ir finansinį raštingumą.
  • Futuclass, Estija: vidurinių mokyklų moksleiviams siūlomos smagios mokslo paskaitos, suderinamos su virtualiosios realybės mokymo programa.
  • Levebė, Čekija: programėlė "Levebee", kurioje yra šimtai atskirų pratimų ir pamokėlių, kur matematikos temos suskirstytos į šimtus atskirų multimodalinių užduočių, padeda ikimokyklinukams užpildyti aritmetikos žinių spragas.
  • Praktikal, Estija: gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos švietimo ekosistema, kurioje pedagogai gali motyvuoti būsimus inžinierius ir mokslininkus ir taip skatinti perėjimą prie visuomenės, kuri labiau vertina mokslą.

Prisijunkite prie Centro bendruomenės, jei norite dalyvauti 2023 m. Skaitmeninio švietimo spartinimo programoje.

© Europos Komisija

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7425
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų