Graikijos darbuotojų mokymas pagal programą „go Forward“

2023-01-30

Sėkmingai įgyvendinus 120.000 bedarbių skaitmeninių įgūdžių ugdymo ir kvalifikacijos kėlimo programą, Valstybinė užimtumo tarnyba (DYA) dabar siekia kelti darbuotojų kvalifikaciją. Todėl ji įgyvendina naują programą „Go Forward“, pagal kurią 150.000 privačiojo sektoriaus darbuotojų suteikiama galimybė tobulinti savo įgūdžius.

Darbuotojai, remdamiesi savo išsilavinimu ir profesiniu profiliu, galės pasirinkti jiems aktualią temą iš didelio individualių mokymo programų, kuriose daugiausia dėmesio skiriama skaitmeniniams ir žaliesiems įgūdžiams, sąrašo. Pavyzdžiui, nuo pagrindinių skaitmeninių biuro priemonių, socialinės žiniasklaidos rinkodaros ir e. parduotuvių valdymo programų iki labiau specializuotų temų, tokių kaip duomenų analizė, dirbtinio intelekto taikomosios programos, logistika ir skaitmeninių technologijų diegimas žemės ūkio sektoriuje.

Siekiama, kad darbuotojai prisitaikytų prie šiuolaikinių darbo vietų tendencijų poreikių, pagerintų savo perspektyvas ir taip prisidėtų prie Graikijos ekonomikos modernizavimo ir skaitmeninimo. Privačiojo sektoriaus darbuotojai gali teikti paraiškas dalyvauti svetainėje https://www.voucher.gov.gr/project/view-dypa.

Paramos gavėjai bus atrenkami paraiškos pateikimo pirmumo tvarka tol, kol bus užpildytos pasiūlytos vietos.

Kiekvienas dotacijos gavėjas dalyvaus teorinėje mokymo programoje, kurios bendra trukmė – 80 valandų (tiesioginis ir nuotolinis mokymasis).

Baigus programą ir sėkmingai patvirtinus žinias, stažuotojas gaus mokymosi išmoką.

Programa finansuojama iš 154,5 mln. EUR Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo lėšų.

Daugiau informacijos rasite čia.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7237
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė