Nacionalinėje švietimo agentūroje atidaryta inovatyvių informacinių technologijų ekspozicija

2022-03-30

Siekdama padėti mokykloms užtikrinti geresnę švietimo kokybę, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) atveria duris verslo įmonėms, pristatančioms inovatyvias informacines technologijas ir išmaniuosius sprendimus. Pirmojoje ekspozicijoje pristatomos išmaniosios priemonės, skirtos specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams. Ekspoziciją galima ne tik apžiūrėti, bet ir praktiškai išbandyti visas čia demonstruojamas priemones.

„Pirmieji į agentūros kvietimą atsiliepė įmonės „Verslo ir neįgaliųjų vystymo grupė“ atstovai su pasiūlymu pristatyti specialiąsias priemones įtraukiajam ugdymui. Tai itin aktualu rengiantis įgyvendinti Švietimo įstatymo pataisas, kai nuo 2024 m., sukūrus tinkamas mokymosi sąlygas, specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai galės lankyti bendrojo ugdymo mokyklą, artimiausią pagal jų gyvenamąją vietą. Sulaukėme ir daugiau susidomėjusių verslo įmonių, todėl netrukus ekspozicija plėsis“, – teigia Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Į ekspoziciją atvykusiems mokyklų atstovams specialiąsias priemones pristatys ir jų veikimo principus pademonstruos įmonės atstovas Paulius Murauskas. „Regos negalią turintiems žmonėms pristatysime nešiojamus ir stacionarius vaizdo didintuvus, specialią klaviatūrą silpnaregiams ir rankų motorikos sutrikimus turintiems žmonėms, vaizdo didinimo ir ekrano skaitymo programas. Tarp mūsų siūlomos įrangos – skaitymo mašina, balsu skaitanti spausdintą tekstą, Brailio spausdintuvas ir taktilinis spausdintuvas-kaitintuvas, skirtas reljefiniams paveikslams. Yra ir judesio sutrikimų turintiems žmonėms pritaikytų priemonių: akių pelė, galvos pelė, pakeliamas stalas ir kitos priemonės. Bendravimo problemų turintiems mokiniams gali pagelbėti programa „Communicator 5“, – sako P. Murauskas.

NŠA kviečia atsiliepti verslo įmones pristatyti inovatyvius, informacinių technologinių priemonių ir įrangos sprendimus, naudingus švietimo bendruomenei. Priemonių ir įrangos pristatymai vyks kiekvieną mėnesį NŠA patalpose. Informacija skelbiama NŠA interneto svetainėje.

Apie naujieną

Autorius
https://www.nsa.smm.lt/2022/03/21/nacionalineje-svietimo-agenturoje-atidaroma-inovatyviu-informaciniu-technologiju-ekspozicija/
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė