Norite suteikti paramą Ukrainos žmonėms? Tą atlikti pagelbės skaitmeninės technologijos

2022-03-30

Psichologai pataria, kad vienas geriausių būdų išsivaduoti iš nerimo gniaužtų, - pradėti veikti. Milijonams žmonių praverstų net ir nedidelė jūsų parama, kurią galite suteikti internetiniu pavedimu, mokama trumpąja žinute ar skambučiu.

  1. VšĮ „Mėlyna ir geltona“ – nevyriausybinė organizacija, nuo 2014 metų, remianti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei nuo karo nukentėjusius civilius.
    Paskirtis - parama Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bei nuo karo nukentėjusiems civiliams.
  1. Aukok.lt - tai  2009 m. įkurtas vienintelis aukojimo internetu portalas Lietuvoje, suteikiantis galimybę privatiems asmenims ir įmonėms aukoti patogiau.
    Paskirtis: Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos „Caritas“, „Maltiečiai“, „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ pradeda rinkti lėšas nuo karo Ukrainoje bėgantiems ukrainiečiams. Surinktos lėšos bus skiriamos humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.
     
  2. „Gelbėkit vaikus“ yra nepolitinė, nereliginė ir nevyriausybinė vaiko teises atstovaujanti organizacija, siekianti ilgalaikių teigiamų pokyčių vaikų gyvenimuose.
    Paskirtis: šalies gyventojai ir verslas gali padėti pasirūpinti Ukrainos vaikais – tais, kurie vis dar Ukrainoje ir tais, kurie jau pakeliui į Lietuvą.
     
  3. VšĮ Stiprūs kartu - nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras, kur galima pasiūlyti savo svetingumą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams.
  1. suukraina.lt - pateikia svarbiausią informaciją apie pagalbos kanalus nuo Rusijos karinės agresijos besiginančiai Ukrainai ir paramą į Lietuvą persikėlusiems karo pabėgėliams. Šioje svetainėje paaiškinama, ką reikia atlikti atvykus į šalį ir kaip sklandžiai įsikurti – nuo teisinės pagalbos, apgyvendinimo, sveikatos paslaugų iki mobiliojo ryšio, užsiėmimų vaikams ar transporto.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė