Šiandien minima Pasaulinė telekomunikacijų ir informacinės visuomenės diena

2022-05-17

Gegužės 17-ą dieną pasaulyje švenčiama kasmetinė Pasaulinė telekomunikacijų ir informacinės visuomenės diena. Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (angl. International Telecommunication Union, ITU) paskelbė šių metų Pasaulinės technologijų ir informacinės visuomenės dienos temą – „Skaitmeninės technologijos vyresnio amžiaus žmonėms ir sveikesniam senėjimui“. ITU pažymi, kad pasaulio gyventojų senėjimas yra aktuali 21-ojo amžiaus tendencija, todėl visuomenės stengiasi atskleisti šios tendencijos naujas galimybes. Informacinės ir ryšių technologijos vaidina svarbų vaidmenį, siekiant sveikesnio senėjimo, padeda kurti išmanius miestus, kovoti su diskriminacija dėl amžiaus darbo santykiuose, užtikrinti finansinę vyresnio amžiaus žmonių įtrauktį ir paremti milijonus slaugytojų visame pasaulyje.

ITU skelbiama pasaulinė informacinių ir ryšių technologijų naudojimo statistika rodo, kad 2020 m. pasaulyje internetu naudojosi daugiau kaip pusė (59,1 proc.) gyventojų, o preliminariais 2021 m. duomenimis – 63 proc. gyventojų. Tačiau daugiau internetas naudojamas jaunimo tarpe – 70,8 proc. jaunų žmonių (15-24 m. amžiaus) naudojosi internetu.

Pasaulinė telekomunikacijų ir informacinės visuomenės diena visame pasaulyje švenčiama ITU iniciatyva. Pasaulinės telekomunikacijų ir informacinės visuomenės dienos tikslas – informuoti ir šviesti visuomenę apie galimybes, kurias visuomenėms ir ekonomikoms atveria interneto bei kitų informacinių ir ryšių technologijų naudojimas, ir skaitmeninės atskirties mažinimo būdus. Ši diena pasaulyje minima jau 53-ąjį kartą.

IVPK inf.

Apie naujieną

Autorius
IVPK
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė