Studentai kviečiami „Erasmus+“ praktikai

2022-03-30

Prasideda naujas studentų registravimosi „Erasmus+“ praktikai laikotarpis, kuris truks iki gegužės 31 d. Užsiregistruoti galima savo aukštosios mokyklos tarptautinių ryšių skyriuje.

Pagal programą „Erasmus+“ remiamos stažuotės (mokomoji ir kitokia praktika) užsienyje, skirtos programos šalių aukštojo mokslo įstaigose šiuo metu registruotiems bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros studijų studentams. Galimybėmis stažuotis užsienyje taip pat gali naudotis neseniai mokslą baigę absolventai. Praktikos trukmė – ne trumpesnė kaip 2 mėnesiai (arba 60 dienų) ir ne ilgesnė kaip vieneri metai.

Stažuodamiesi užsienyje pagal „Erasmus+“ studentai gali tobulinti ne tik savo bendravimo, užsienio kalbų ir ryšių su kitomis kultūromis įgūdžius, bet ir įgyti socialinių emocinių gebėjimų, kuriuos labai vertina būsimi darbdaviai, ir tapti verslesniais.

„Erasmus+“ programoje dalyvauja ES šalys ir Norvegija, Turkija, Islandija, Lichtenšteinas, Šiaurės Makedonija bei Serbija.

Praktiką galima atlikti šių šalių įmonėse, mokymo centruose, mokslinių tyrimų centruose bei kitose organizacijose tiek fiziškai jose praleidžiant visą praktikos laikotarpį, tiek nuotoliniu, tiek ir mišriu būdu. Pirmuoju atveju praktikos dalyviui mokama stipendija.

Daugiau apie šią praktiką ir galimybes bei reikalavimus jos dalyviams skelbia „Erasmus+“ svetainė, Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas, Vilnius TECH, Vilniaus kolegija, kiti Lietuvos universitetai bei aukštosios mokyklos.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų