Valstybė finansuos informacinių technologijų pirmosios pakopos studijas

2022-07-07

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pakvietė būsimus studentus rinktis reikalingiausias, paklausiausias specialybes: pedagogikos, slaugos ir informacinių technologijų. Priėmimas į šias pirmosios pakopos studijų programas šiemet neribojamas. Numatoma priimti stojančiuosius, norinčius ir pasiruošusius studijuoti šiuos mokslus.

Pasirinkusiesiems slaugos, informacinių technologijų ir trūkstamiausias pedagogikos specializacijas aukštosiose mokyklose numatoma užtikrinti nemokamą mokslą.

Tokia valstybės parama suplanuota atsižvelgus į šių specialistų poreikį darbo rinkoje.

Į slaugos, informacinių technologijų ir trūkstamiausias pedagogikos specializacijas bus siekiama priimti visus stojančiuosius, atitinkančius stojimo reikalavimus. Stojant į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose, reikalavimai yra tokie:

  • reikia būti išlaikius bent tris valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir vieną laisvai pasirenkamą. Minimali egzaminų išlaikymo riba – 16 balų;
  • stojant į universitetus, reikia surinkti bent 5,4 konkursinio balo, į kolegijas – bent 4,3 konkursinio balo;
  • stojant į universitetus, penkių iš privalomų mokytis dalykų geriausių metinių įvertinimų vidurkis turi būti ne mažesnis nei 7, į kolegijas – ne mažesnis nei 6;
  • stojant į pedagogikos studijas, reikalingas ir teigiamas motyvacijos įvertinimas.

Į valstybės finansuojamas vietas, kaip ir stojant į visas kitas studijų programas, negali pretenduoti jau anksčiau pasinaudojusieji valstybės teikiamu finansavimu studijoms.

2022 m. bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas vyksta nuo birželio 1 d. iki liepos 25 d. 12 val. Papildomas priėmimas – nuo rugpjūčio 3 d. iki 5 d. Stojimo prašymus teikti galima Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje, jungiantis LAMA BPO svetainėje.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė