Merginos programuoja (Slovėnija)

2022-10-21

Ateityje kompiuterių kalbos nežinojimas bus problema, panaši į šiandienos neraštingumą. Nors ne kiekvienas darbas apims programavimą ateityje, vaikai turi išmokti programavimo kalbų ir skaitmeninių įgūdžių supratimo pagrindų, nes jie išmoksta naujų mąstymo būdų, kaip perkelti problemą į mažesnes ir lengviau valdomas grupes. Informacinių ir ryšių technologijų (IRT) įgūdžiai ir skaitmeninis supratimas yra privalumas, kurį galime pasiūlyti siekdami užtikrinti, kad visi „jaunimo vaikai“ būtų informuoti ir pasirengę ateities pasauliui.

Pagal programą „Girls Do Codemergaitės nemokamai sužinos apie pagrindines programavimo koncepcijas ir problemų sprendimo metodus, vykdys ir plėtos bent 20 savo projektų ir žaidimų, išmoks saugiai naudotis internetu ir plėtos inovacijas, kūrybingumą ir kolektyvinį darbą.

Programą „Girls Do Code“ rengia skaitmeninė mokykla, siekdama padidinti mergaičių susidomėjimą technologijomis ir kitomis gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos profesijomis, padidinti jų skaitmeninį raštingumą, sumažinti lyčių nelygybę IRT darbo vietose ir panaikinti išankstinį nusistatymą prieš moteris gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos srityje.

Rengėjai įsitikinę, kad lytis neturėtų daryti įtakos profesijos pasirinkimui ir kad tam tikra profesija neturėtų būti skirta tik vienai lyčiai. Todėl 300 10–11 m. merginų iš dalyvaujančių pradinių mokyklų siūloma nemokamai mokytis pagrindinio programavimo ir loginio mąstymo.

© DIH Slovenije

Apie naujieną

Autorius
DIH Slovenije
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/4490
Skaitmeninė technologija, specializacija
Programinė įranga
Mobiliųjų programų kūrimas
Interneto svetainių kūrimas
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė