Pateiktos net 83 paraiškos valstybės institucijų ir įstaigų paslaugoms skaitmeninti

2022-12-01

Kaip praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija, iš planuojamų 1 mlrd. eurų ekonomikai skatinti ministerija kitais metais numato paskirstyti 115,26 mln. eurų finansavimą valstybės institucijų ir įstaigų paslaugoms skaitmeninti. Yra gautos 83 reikalavimus atitinkančios paraiškos, kurių vertė siekia daugiau kaip 135 mln. eurų. Šiuo metu projektai yra vertinami pagal skaitmeninių sprendimų kūrimo ar modernizavimo tikslingumą. 

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitės, gilesnis skaitmeninimas ir platesnis skaitmeninių paslaugų taikymas suteikia galimybes viešajam sektoriui tapti dar efektyvesniam, o verslui – inovatyvesniam ir konkurencingesniam. Kartu kiekvienam šalies gyventojui tai padės gauti patogesnes ir prieinamesnes skaitmenines paslaugas. Be to, skaitmeninimas daro didžiulę įtaką visos ekonomikos augimui ir tvarumui, todėl svarbu išnaudoti šį potencialą.

Daugiausiai (42) paraiškos gautos iš savivaldybių biudžetinių įstaigų, 31 – iš biudžetinių įstaigų  ir 10 – iš valstybės įmonių. Įmonės ir įstaigos siūlo skaitmeninius sprendimus, administracinių paslaugų ir viešųjų paslaugų sprendimus. 

Iki lapkričio pabaigos bus atliekamas paraiškose pateiktų skaitmeninių sprendimų tikslingumo vertinimas, o vėliau paraiškas su gautomis išvadomis vertins specialiai sudaryta komisija. 

Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos planuoja paskelbti priemones valstybės ir verslo skaitmeninimui už 320 mln. eurų. 

Pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inf.

Apie naujieną

Autorius
EIM
Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Blokų grandinė
Mašininis mokymasis
Debesų kompiuterija
Programinė įranga
Mobiliųjų programų kūrimas
Interneto svetainių kūrimas
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų