Tarp „World Summit Awards“ laimėtojų - net trys komandos iš Lietuvos

2022-12-01

Pasaulinio skaitmeninių projektų konkurso „World Summit Awards“ (WSA) Didžiosios žiuri sudarytame 40 laimėtojų sąraše – net trys lietuvių komandos, atrinktos iš maždaug 800 kandidatų. Juos po nacionalinių skaitmeninių projektų atrankos etapų, kuriuose iš viso dalyvavo net apie 8000 komandų, delegavo 100 Jungtinių Tautų valstybių. Lietuvoje toks nacionalinis konkursas – „Skaitmeninis knygnešys“.

Tarp šiemet geriausių pasaulyje skaitmeninių projektų Mokymo ir švietimo kategorijoje pateko „Vedliai“ (tarptautinis pavadinimas – „Teachers Lead Tech“), Aplinkos ir žaliosios energijos kategorijoje – „Miškų stebėjimo sistema: Rūpi kiekvienas medis“ („Every tree matters: Forest monitoring system“), Išmaniųjų gyvenviečių ir urbanizacijos kategorijoje – „Citify: Tavo miestas rytoj“ („Citify: Your City Tomorrow“).

Anot „Skaitmeninio knygnešio“ organizatorės ir WSA Didžiosios žiuri narės Ievos Žilionienės, lietuviškų projektų įvertinimą lėmė WSA konkurso sėkmės formulės išgliaudymas. Šiemet gausius laurus į Lietuvą parveš projektai, kuriems, visų pirma, būdingas aiškus, prasmingas supratimas, kaip spręsti vieną ar kitą konkrečią, įvairiuose pasaulio kampeliuose opią problemą – ar tai būtų pradinių mokyklų mokytojų skaitmeninis įgalinimas, ar neteisėto miškų kirtimo prevencija, ar informacijos apie urbanistinę plėtrą sklaida atitinkamų vietovių gyventojams. Be to, visų šių projektų technologiniai sprendimai yra aiškūs, išbaigti ir pranašesni, nei konkurentų.

Visų 40 į WSA konkurso laimėtojų sąrašą įtrauktų projektų autoriai yra kviečiami atvykti į konkurso metinį ciklą vainikuojantį renginį – WSA pasaulinį kongresą, kuris ateinančiais metais kovo 8-11 dienomis vyks Meksikoje. Šiame kongrese projektų autoriai turės dar vieną progą pristatyti savo idėjas bei varžytis dėl WSA 2023 pasaulio čempionų titulo.

Daugiau - spaudos pranešime.

Pagal IVPK inf.

Apie naujieną

Autorius
IVPK
Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Kibernetinė sauga
Daiktų internetas
Blokų grandinė
Robotika
Papildytoji realybė
Virtualioji realybė
Mašininis mokymasis
Debesų kompiuterija
Programinė įranga
Mobiliųjų programų kūrimas
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė