Parama įmonėms, kad jos galėtų spręsti skaitmeninių įgūdžių trūkumo problemą (Airija)

2022-07-08

Airijoje yra daugiau kaip 200 000 MVĮ – nuo privačių įmonių tradiciniuose sektoriuose iki sparčiai augančių ir technologijų pradedančiųjų įmonių, kurios galiausiai sudaro maždaug pusę visų darbo vietų šalyje. 

Skillnet Ireland “ tiesiogiai bendradarbiauja su įvairių sektorių ir regionų įmonėmis ir partneriais, siekdami parengti darbo jėgos tobulinimo ir talentų sprendimus, kurie atitiktų Airijos MVĮ bendruomenės poreikius. Kadangi šiame procese daugiausia dėmesio skiriama įmonėms, esame gerai pasirengę ne tik nustatyti iššūkius, su kuriais susiduria Airijos įmonės, bet ir suprasti talentų vaidmenį sprendžiant šias problemas. 

 

Iššūkiai, su kuriais susiduria MVĮ, ir kaip juos įveikti 

Visos vietos ir pasaulio MVĮ įvairiu mastu prisitaiko prie naujos, pirmiausia skaitmeninės aplinkos. Atsižvelgiant į uždavinį išlaikyti į klientą orientuotą požiūrį, kartu rengiant transformacines ir skaitmenines strategijas, rengiant verslo atsparumo planus ir bendradarbiaujant su kitomis įmonėmis ir sričių ekspertais, reikia, kad MVĮ išnagrinėtų savo turimus įgūdžius ir talentus, kurių joms reikia.  

Bendradarbiaudami su pramone, žinome, kad MVĮ pirmenybę teikia klientams, ir jos nuolat tobulina bendradarbiavimo su savo klientais būdus, kartu vertindamos augimą ir rengdamos rinkos strategijas, apimančias įvairius produktus ir sritis.  

„Skillnet Ireland“ bendradarbiauja su įmonėmis, kad padėtų joms diagnozuoti ir įvertinti jų skaitmeninę brandą, kad jos galėtų tiksliai nustatyti, kur jos vykdo skaitmeninimo veiklą, ir suderinti įgūdžių poreikius su įmonės tikslais. Sustiprindamos inovacijas ir skaitmeninę transformaciją į organizacijos DNR ir kultūrą, įmonės gali pasinaudoti techninių ir universaliųjų įgūdžių galimybėmis ir spręsti esamas problemas (pavyzdžiui, poreikį nustatyti strateginį požiūrį į inovacijas, ugdyti darbuotojų techninius ir socialinius emocinius įgūdžius, užtikrinti veiksmingą įgyvendinimą ir kt.).  

Šis požiūris taip pat atitinka Europos Komisijos skaitmeninio dešimtmečio tikslus – iki 2030 m. Europoje įdarbinti 20 mln. IRT specialistų.  

Tačiau sėkminga įmonės skaitmeninė transformacija apima ne tik mokymo kursus ir kvalifikacijos kėlimą darbo vietoje. Peržiūrėdamos organizacijoje turimus įgūdžius ir sutelkdamos dėmesį į sistemų, kurios būtų tarpusavyje susijusios su bendrais verslo tikslais ir suderintos su įvairiomis verslo funkcijomis, kūrimą, bendrovės gali pereiti į tokį etapą, kuriame ilgalaikės investicijos užtikrins augimą, klestėjimą ir sėkmę.

 

Kaip Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo sistema gali padėti įmonėms 

Nors „Skillnet Ireland“ požiūris į bendradarbiavimą su MVĮ jau yra išbandytas, Airijos būsimam ekonomikos augimui labai svarbu, kad jos aktyviai dalyvautų įgūdžių darbotvarkėje.  

„Skillnet Ireland“ palankiai vertina Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo sistemą ir svarbų jos, kaip atviro ir prieinamo tinklo, prie kurio prisijungs įmonės, vaidmenį. 

„Iššūkiai, su kuriais susiduria Airijos įmonės, nėra būdingi tik Airijai – visoje Europoje matome panašias tendencijas, susijusias su spartesniu skaitmeninimu ir revoliucingųjų technologijų poveikiu verslo aplinkai. Galimybė pasinaudoti kitų jurisdikcijų geriausia patirtimi informavimo sistemoje, galimybė pasinaudoti kitų jurisdikcijų gerąja patirtimi - tai galimybė, kuri gali duoti naudos, nes visoje Europoje gali būti taikomi metodai, darantys reikšmingą poveikį įmonėms ir jų darbuotojams.“

Žinome, kad laiminčios įmonės bus tos, kurios veiksmingai taikys inovatyvios mąstysenos ir techninių sprendimų pateikimo visiems verslo aspektams koncepciją ir užtikrins, kad darbo jėga išliktų konkurencinga ir pirmautų. 

Skillnet Ireland “ toliau teiks paramą Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo sistemai, taip pat darbą, kurį atliekame kurdami kitus novatoriškus sprendimus, kad padėtų įmonėms spręsti skaitmeninių įgūdžių trūkumo problemą. Visi siekiame ir siekiame bendro tikslo – padėti įmonėms pirmauti pasaulyje inovacijų, technologijų diegimo ir skaitmeninės transformacijos srityse.

*** 

Apie Skillnet Ireland 

Skillnet Ireland “ yra Airijos vyriausybės verslo rėmimo agentūra, atsakinga už Airijos įmonių konkurencingumo, našumo ir inovacijų skatinimą įmonėms vadovaujant darbo jėgos kūrimui.  

Apie Mark Jordan 

Mark yra „Skillnet Ireland“ vyriausiasis technologijos specialistas. Jis yra patyręs ir novatoriškas lyderis, turintis patirties technologijų diegimo, operacijų valdymo, sistemų transformacijos ir teisės aktų laikymosi srityse. „Skillnet Ireland“ centre Markas vadovauja technologinių įgūdžių strategijai ir darbotvarkei. 

 

@ Drazen – stock.adobe.com

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/1109
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė