Pasitikrinkite skaitmeninius įgūdžius, tai pirmas žingsnis tobulėjimo link!

2021-12-06

Pasitikrinkite skaitmeninius įgūdžius, tai pirmas žingsnis tobulėjimo link!

Europos Komisija paskelbė, kad jau galima pasitikrinti savo skaitmeninius įgūdžius pasinaudojus „DigSAT“ įsivertinimo priemone, kurią galima rasti tiek Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos, tiek ir „Europass“ svetainėse. Kiekvienas gali laikyti skaitmeninių įgūdžių testą, jo rezultatą įrašyti savo paskyroje ir pasinaudoti aukštos kokybės mokymo galimybėmis iš Skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos katalogo.

Naujasis internetinis testas padeda įsivertinti savo skaitmeninių gebėjimų lygį ir yra pagrįstas Europos skaitmeninio raštingumo supratimo ir tobulinimo sistema piliečiams „DigComp“, apimančia kasdienio gyvenimo ir profesinių situacijų skaitmeninius įgūdžius. Kiekvienas įgūdis vertinamas 8 lygiais, todėl testo rezultatai padės kiekvienam asmeniui geriau suprasti ne tik savo konkrečius gebėjimus, bet ir jų spragas: net 90 proc. darbų šiandien reikalaujama bent pagrindinių skaitmeninių įgūdžių, todėl „DigSAT“ padės suprasti, kuriuos reikia tobulinti. Užsiregistravę Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos vartotojai galės ne tik atlikti testą, bet kartu su testo rezultatais gauti daug mokymo informacijos, padėsiančios užpildyti testo aptiktas žinių spragas.

Testas trunka apie 20 minučių ir jį galima kartoti daug kartų. Pirmiausia prašoma atsakyti į kelis įvadinius klausimus apie savo svajonių darbą ir išsilavinimo lygį, po to testas pritaikomas vartotojo poreikiams. Baigus visą testą, pateikiamas rezultatas ir išsami rezultato ataskaita, todėl galėsite nustatyti savo žinių stipriąsias ir silpnąsias vietas. Nustačius spragas, gausite mokymosi planą, kuris padės pasirinkti ir dalyvauti mokymuose, padėsiančiuose pasiekti konkrečius mokymosi tikslus.

Ar esate pasirengę pasitikrinti savo skaitmeninius įgūdžius? Atlikite testą dabar ir pradėkite savo skaitmeninio tobulėjimo kelionę!

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/test-your-digital-skills-first-step-digital-growth-journey
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų