VU Kauno fakultete vyko „Kompiuterininkų dienos 2017“

2017-09-25

Rugsėjo 21–22 d. Vilniaus universiteto Kauno fakultete vyko „Kompiuterininkų dienos 2017“, kurias kas dveji metai organizuoja Lietuvos kompiuterininkų sąjunga (LIKS). Šiais metais vienas iš pagrindinių renginio partnerių buvo Nacionalinė skaitmeninė koalicija.

Konferencijos plenarinėje sesijoje buvo pristatomos IT naujienos Lietuvoje ir Europoje.

Po Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekano ir Kauno savivaldybės atstovės sveikinamojo žodžio LR Švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius kalbėjo apie besikeičiančio pasaulio įtaką švietimui ir iššūkius mūsų valstybei.

Susisiekimo ministerijos Informacinės visuomenės plėtros skyriaus vedėja dr. Aušra Kumetaitienė pristatė atnaujintos programos „Lietuvos Respublikos skaitmeninė darbotvarkė“ projektą, kuris bus patvirtintas iki šių metų pabaigos.

Lietuvoje Informacinės visuomenės plėtros programa "Lietuvos skaitmeninė darbotvarkė  2014-2020 m." buvo patvirtinta 2014 metais, tačiau nuspręsta ją peržiūrėti ir atnaujinti atsižvelgiant į nūdienos aktualijas. Šiam tikslui buvo sudarytos kelios darbo grupės. Nacionalinės skaitmeninės koalicijos nariai sudarė vieną iš darbo grupių, teikusių pasiūlymus I-o  programos tikslo uždavinių ir problematikos atnaujinimui.

„Digital Europe“ atstovė Katarzyna Kozioł papasakojo apie Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicijos tikslus ir veiklas, akcentavo skaitmeninių įgūdžių ir IRT profesionalų trūkumą Europoje bei kokių iniciatyvų ir veiklų imasi Europos Komisija tam, kad būtų išspręstos šios problemos. Taip pat pasakojo apie kitose šalyse sukurtas Nacionalines koalicijas.

Asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė pateikė informaciją apie Nacionalinę skaitmeninę koaliciją Lietuvoje, priežastis, dėl ko buvo sukurta ši koalicija, taip pat jos tikslus ir uždavinius.

Lietuvos skaitmeninio raštingumo kuratorė dr. Renata Danielienė pateikė informaciją apie tai, kokią vietą Europoje užima Lietuva pagal visų Lietuvos gyventojų ir darbo rinkos dalyvių skaitmeninių įgūdžių lygį remiantis DESI (skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indeksas) statistika.

Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas dr. Vaino Brazdeikis pristatė  į lietuvių kalbą išverstą „Skaitmeninių kompetencijų tobulinimo sistemą DigComp 2.0“.

„Infobalt“ atstovė Monika Simaškaitė kalbėjo apie IT specialistų poreikį Lietuvoje.

„Danske Bank“ atstovas dr. Vytautas Ašeris pristatė pranešimą „Vejantis Z kartą. Kaip įkvėpti mokytis?“.

„Smart Factory“ atstovas Domantas Ozerenskis pristatė pranešimą „3D spausdinimo technologijos iššūkiai kompiuterių mokslų perspektyvoje“.

Antrąją renginio dieną kompiuterininkų konferencijos sekcijose vyko mokomieji seminarai, skirti IT ir pradinių klasių mokytojams, studentams ir visiems besidomintiems. Seminarų metu lektoriai skaitė pranešimus apie e-saugą, jos svarbą, socialinę inžineriją, galimas grėsmes internete, dizaino taisykles kuriant pateiktis, 3D spausdinimą mokslui ir pramonei ir kita.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė