Dėkojame visiems prisidėjusiems prie iniciatyvos "Programavimo savaitė 2015"

2015-10-10

2015 m. spalio 10–18 d. vyko trečioji ES programavimo savaitė. Programavimo savaitės metu į renginius buvo kviečiami ne tik vaikai ir jų mokytojai, bet ir tėvai, bibliotekininkai, verslininkai ir politikai. Šia iniciatyva siekiama parodyti, kad darbas IRT srityje yra įdomus ir patrauklus, o tai yra vienas iš Didžiosios koalicijos ir Nacionalinės skaitmeninės koalicijos Lietuvoje užimtumui skaitmeniniame sektoriuje skatinti tikslų.

Oficialioji programavimo savaitės dalis baigėsi, tačiau renginiai tęsiasi. Dėkojame visiems organizatoriams, kurie surengė daug šaunių renginių. Visoje Europoje įvyko daugiau nei 7000 įvairių renginių, pažintinių užsiėmimų ir akcijų, siekiant populiarinti programavimą, suprantamai paaiškinti šios srities gebėjimus ir sutelkti motyvuotus žmones mokytis. Šiais metais svetainėje http://events.codeweek.eu buvo užregistruoti 55 renginiai, kurie vyko Lietuvoje. Manoma, kad jų įvyko kur kas daugiau.

Nacionalinės skaitmeninės koalicijos vardu dėkojame visiems renginių organizatoriams ir visiems dalyviams, dalyvavusiems programavimo savaitės renginiuose.

Norime atkreipti dėmesį, kad su programavimu susiję renginiai gali būti rengiami visus metus, tačiau labiausiai akcentuojami tie renginiai, kurie vyksta būtent iniciatyvos „Programavimo savaitė" metu.


NSK dalyviai (Kauno technologijos universitetas ir Asociacija Inovatyvaus moksleivių papildomo ugdymo tinklas) kartu su partneriais (KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykla ir Virtualus moksleivių universitetas) programavimo savaitės metu sukūrė programavimo viešinimo filmuką, kuriame KTU ir Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos dėstytojai bei moksleiviai dalijasi patirtimi apie programavimą:

https://www.youtube.com/watch?v=ZmgDVDNFUdI


Apie iniciatyvą „Programavimo savaitė"

Programavimo savaitės iniciatyvą pasiūlė jaunieji Komisijos pirmininko pavaduotojos Neelie Kroes patarėjai.

Pasak Europos Komisijos pirmininko pavaduotojos Neelie Kroes  ir Komisijos narės Androulla Vassiliou, „programavimo įgūdžių Europoje skatinimas – vienas iš jaunimo nedarbo problemos sprendimo būdų“.

Kaip ES programavimo savaitė organizuojama?

Kiekvienoje šalyje yra paskirtas vienas arba keli ES programavimo savaitės ambasadoriai, kurie skleidžia Programavimo savaitės iniciatyvos viziją ir yra atsakingi ryšiams šios savaitės klausimais.

ES programavimo savaitės renginiai organizuojami visoje Europoje, o apie juos organizatorius skelbia ES programavimo savaitės svetainės žemėlapyje.

Naudingos nuorodos

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė