#hackAD socialinė hakademija

2021-04-26

Įvairiose Europos Sąjungos politikos iniciatyvose pabrėžiama, kad jaunų žmonių socialinė įtrauktis priklauso nuo jų prieigos prie informacinių ir ryšių technologijų (IRT). Be to, jie turi turėti atitinkamų skaitmeninių ir skersinių gebėjimų, kad galėtų orientuotis IRT srityje ir apskritai visuomenėje.

Siekiant išspręsti šią problemą, #hackAD projektu „Social Hackademy“ siekiama skatinti socialinę ir skaitmeninę įtrauktį jaunų žmonių iš nepalankių šeimų, mokant juos įgyti atitinkamų skaitmeninių įgūdžių ir gebėjimų bei taikyti juos bendroje edukacinėje veikloje, pasiremiant Umbrijos socialinės hakademijos (SHU) metodika.

SHU metodika bus taikoma 4 Europos šalyse (Italijoje, Graikijoje, Kroatijoje ir Prancūzijoje), įkuriant socialinės hakademijos dirbtuves. Tai suteiks galimybę jauniems žmonėms mišriu būdu mokytis išsamiame 100 valandų mokymo kurse, iš viso ketinama apmokyti 120 16–29 metų jaunuolių iš nepalankios aplinkos.

Siūlomi mokymo kursai apims 3 temas:

  • vietinių mobiliųjų programų kūrimas;
  • interneto svetainės dizainas;
  • vaizdinis ir grafinis dizainas.

Pagrindinė mokymosi patirties dalis bus kiekvienoje šalyje organizuojami socialiniai hakatonai. Jų metu pagal SHU metodiką apmokyti jaunuoliai turės galimybę pritaikyti mokymuose įgytus įgūdžius. Hakatonų metu dalyvaus pilietinės visuomenės organizacijų atstovai, kurie padės komandoms rasti skaitmeninių visuomenės problemų sprendimų, susijusių su Jungtinių Tautų 2030 m. tvaraus vystymosi tikslais.

Pagrindiniai projekto rezultatai:

  • socialinės hakademijos metodika ir kurso metmenys projekto kalbomis;
  • vadovas instruktoriams projekto kalbomis;
  • socialinės hakademijos internetinė sistema projekto kalbomis;
  • politikos rekomendacijos.

Projektas #hackAD neseniai paskelbė socialinę hakademijos internetinę sistemą, siekdama suburti jaunus žmones, instruktorius, išorės ekspertus ir kitas suinteresuotąsias šalis. Šioje internetinėje erdvėje siūloma mokomoji medžiaga, galimybės dalyvauti hakatonuose ir iššūkiuose bei užmegzti ryšius su kitais nariais prisijungiant prie grupių arba bendraujant forume.

Projektas #hackAD yra bendrai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+ (KA3). Jis prasidėjo 2020 m. gruodžio 15 d. ir truks 2 metus.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė