Įgūdžių paktas: susipažinkite su naująja interneto svetaine!

2022-10-26

Įgūdžių paktas yra viena iš pagrindinių Europos įgūdžių darbotvarkės iniciatyvų. Ja siekiama suburti viešąsias bei privačiąsias organizacijas ir skatinti jas prisiimti konkrečius įsipareigojimus kelti suaugusiųjų kvalifikaciją ir juos perkvalifikuoti.

Pakto nariai turi galimybę susipažinti su žiniomis apie kvalifikacijos kėlimo ir perkvalifikavimo poreikius, konsultuotis dėl atitinkamų finansavimo priemonių, kad jų regionuose ir šalyse būtų gerinami suaugusiųjų įgūdžiai, o taip pat naudotis partnerystės galimybėmis mūsų augančioje bendruomenėje.

Iki šiol prie Įgūdžių pakto prisijungė daugiau kaip 700 organizacijų ir sukurta 12 didelio masto partnerysčių strateginiuose sektoriuose, įsipareigojus padėti kelti kvalifikaciją iki 6 mln. žmonių.

Europos Komisija neseniai sukūrė atnaujintą iniciatyvos interneto svetainę, kurioje galite rasti visas naujausias naujienas apie veiksmus, bendruomenės išteklius, užsiprenumeruoti naujienlaiškį, prisijungti prie pakto ir daug kitų.

2023: Įgūdžių paktas – Europos įgūdžių metų pagrindas

Komisija neseniai priėmė pasiūlymą 2023-uosius paskelbti Europos įgūdžių metais. Vienas iš pagrindinių Komisijos tikslų – skatinti veiksmingesnes investicijas į mokymą ir kvalifikacijos kėlimą, siekiant kuo labiau padidinti Europos darbo jėgos potencialą ir padėti žmonėms pereiti iš vienos darbo vietos į kitą. Siekiant šio tikslo svarbus vaidmuo teks Įgūdžių paktui.


© Europos Komisija, 2022 m.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7006
Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų