Interneto savaitė 2015

2015-03-23

2015 m. kovo 23-29 dienomis vyksta europinė iniciatyva „Interneto savaitė 2015“ (Get Online Week).

Iniciatyva siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į naujų technologijų ir interneto teikiamą naudą bei plačias pritaikymo galimybes; raginti jaunimą studijuoti bei siekti karjeros IT srityje. Šiam tikslui įgyvendinti 26 Europos šalyse rengiami kūrybiniai konkursai, motyvaciniai renginiai, kviečiama pasitikrinti savo IT žinias ir kt veiklos. Asociacija „Langas į ateitį“ jau šeštus metus koordinuos šios iniciatyvos veiklas Lietuvoje.

Kviečiame tapti šios europinės iniciatyvos INTERNETO SAVAITĖ 2015 (Get Online Week 2015)  dalyviais!

1) Užsiregistruoti „Interneto savaitės 2015“ dalyvių skaičiuoklėje: http://www.getonlineweek.eu

Šia skaičiuokle konkuruojame su kitomis šalimis dalyvėmis. Kiekvienais metais Lietuva užima garbingą antrąją vietą po Latvijos.

2) Sukurti savo profilį ES jaunuoliams skirtame naujame profesiniame soc. tinkle http://yourock.jobs

YouRock“ – tai jaunimo profesinis socialinis tinklas/gyvenimo aprašymo pradžiamokslis, kuris labai pravers ieškant darbo vasarai ar pabaigus mokyklą. Jaunuoliams siekiama parodyti, kad jie turi darbo įgūdžių, kurie dažnai slypi kasdienėse veiklose, ir suteikti jiems priemonių aprašyti šiuos įgūdžius darbdaviams suprantama kalba. Sudaromas jaunuolio kompetencijų deimantas ir išryškinamos jo stipriosios savybės.

„YouRock“ sukurtas 2013 m. siekiant padidinti jaunų 16-25 m. žmonių įsidarbinimo galimybes. Daugiau http://yourock.jobs/lt/apie-mus

3) Atlikti jaunuoliams skirtą tačiau ir suaugusiems smagiai sprendžiamą testą, ar yra pasirengę darbo rinkai www.skillage.eu (pasirinkti lietuvių kalbą)

„Skillage“ vertina darbui reikalingus IKT įgūdžius. Tai 15 klausimų su pateikiamais atsakymų variantais, kurie paskatins testo dalyvius susimąstyti, ką jie turi mokėti ir išmanyti informacinių technologijų srityje, jei norės turėti darbą. Manome, kad ši veikla motyvuos tobulinti savo įgūdžius.

Plačiau skaitykite čia...

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė