Kibernetinio saugumo žaidimas vaikams „Spoofy“

2022-08-09

CGI bei „Telia Lietuva“ pristato nemokamą lietuviškai įgarsintą žaidimą, padėsiantį vaikams mokytis, kaip saugiai elgtis internete. Kibernetinio saugumo žaidimas „Spoofy“ skirtas 6–10 metų vaikams, jų tėvams ir mokytojams. Žaidimo metu vaikai įgyja bendrų žinių apie kibernetinį saugumą, itin svarbų šiuolaikiniame pasaulyje. Tėvai ir mokytojai gali rasti papildomos informacijos ir patarimų, kaip kalbėtis su vaikais apie saugų elgesį internete. „Spoofy“ žaidimą į savo išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį  jau galima parsisiųsti iš „App Store” ar „Google Play” programėlių parduotuvių arba žaisti internete www.spoofy.lt.

„Kibernetinis saugumas kasdien tampa vis svarbesnis – su juo susiduriame namuose, darbe ar pas draugus. Vaikai jau nuo mažų dienų naudojasi išmaniaisiais prietaisais, tad tikime, kad kibernetinio saugumo įgūdžius reikia vystyti kaip įmanoma anksčiau. Tikimės sudominti ir pradinukus – svarbu ne tik smagiai leisti laiką, bet ir sužinoti, kaip saugiau naudotis internetu ir išmaniaisiais prietaisais.“ – teigia generalinis direktorius Lietuvoje Karolis Baltrušaitis.

„Spoofy“ tapo vienu iš CGI „Dream Connectors“ projekto, suteikiančio darbuotojams galimybę pristatyti savo idėjas, kurias vėliau galima paversti realybe, Šiaurės Europoje laimėtojų. Žaidžiant šį žaidimą, vaikai išmoks saugiai bendrauti ir apsipirkti internete, vengti internetinių apgavysčių ir virusų ir kt., tad jie ne tik žais, bet ir mokysis.

Kibernetinio saugumo žaidimas Lietuvos mokyklose buvo išbandytas naudojantis projekto „Skaitmeninės švietimo transformacijos („EdTech“)“ bandomąja platforma, skirta išbandyti inovatyvius švietimo sprendimus. „Tikimės, kad ši galimybė suteikė programuotojams daugiau žinių apie kasdienį mokymąsi ir leido jiems patobulinti produktų vystymą ir jų pritaikymą studentų poreikiams.“ – sakė Indrė Šuolienė, projekto „Skaitmeninės švietimo transformacijos („EdTech“)“ vadovė.

„Telia Lietuva“ tapo vienu pagrindinių žaidimo „Spoofy“ partnerių Lietuvoje: telekomunikacijų bendrovė prisidėjo prie žaidimo bandymo ir tobulinimo. „Unikali žaidimo vertimo dalis yra lietuviškai prabilę žaidimo veikėjai – būtent todėl žaidimas tinka net ir skaityti dar nemokantiems vaikams.“ – teigė Indrė Bimbirytė-Yun, „Telia Lietuva“ tvarumo projektų vadovė.

Šiuo metu „Spoofy“ yra išverstas į 6 kalbas, tarp kurių – ir lietuvių, o ateityje žaidimą planuojama išversti ir į daugiau kalbų.

CGI inf.

Apie naujieną

Autorius
https://www.cgi.com/lietuviskai/lt/news/mobile/cgi-lietuvoje-pristato-spoofy-zaidima-skirta-sviesti-vaikus-ir-tevus-apie-saugu-elgesi
Skaitmeninė technologija, specializacija
Kibernetinė sauga
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė