Komisija inicijuoja iniciatyvą „Women TechEU“, kuria siekiama remti moteris, dirbančias pažangiųjų technologijų srityje

2021-07-26

Europos Komisija pradėjo įgyvendinti projektą „Women TechEU“, kuriuo siekiama remti moterų vadovaujamas pažangiųjų technologijų pradedančiąsias įmones ir skatinti bendrą Europos inovacijų ekosistemą pritraukiant daugiau talentingų moterų. Ši nauja programa yra naujosios programos "Europos horizontas" inovacijų ekosistemų programos, kurią remia Europos inovacijų taryba (EIC), dalis.

Pažangiosios technologijos sudaro daugiau nei ketvirtadalį Europos startuolių ekosistemos, o Europos pažangiųjų technologijų bendrovių bendra vertė šiuo metu siekia 700 mlrd. eurų. Tačiau moterims vis dar nepakankamai atstovaujama. 15 proc. inovatyvių startuolių yra įsteigtos moterų arba jos yra vienos iš jų steigėjų, ir tik 6 proc. jų steigėjų komandų sudaro vien moterys. Europoje tik apie 5 proc. rizikos kapitalo skiriama mišrioms komandoms ir tik 2 proc. moterų komandoms. Projektas „Women TechEU“ pristatytas siekiant pašalinti šį lyčių atotrūkį pramonėje ir paskatinti moteris novatores.

„Women TechEU“ suteiks finansinę paramą - 75 000 EUR dotacijas, kurios padės žengti pirmuosius inovacijų proceso žingsnius ir paremti įmonių augimą. Be to, pagal šią schemą siūlomas aukščiausios klasės konsultavimas ir mentorystė pagal EIC Moterų lyderystės programą. Pagal pirmąjį „Women TechEU“ bandomąjį kvietimą nuo 2022 m. bus finansuojama iki 50 perspektyvių pažangiųjų technologijų pradedančiųjų įmonių iš ES valstybių narių ir asocijuotųjų šalių.

Kvietimas teikti paraiškas jau paskelbtas. Paraiškas galima teikti iki 2021 m. lapkričio 10 d.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/commission-launches-women-techeu-support-women-deep-tech
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų