Konferencija „Visuomenės medijų raštingumas – saugios valstybės sąlyga“

2017-04-21

Balandžio 21 d., penktadienį, 10 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) organizuojama konferencija „Visuomenės medijų raštingumas – saugios valstybės sąlyga“.

Konferencijos tikslas – aktualizuoti visuomenės kritinio mąstymo svarbą nacionalinio saugumo kontekste ir ieškoti būdų derinti įvairių sričių vykdomas medijų ir informacinio raštingumo ugdymo veiklas, siekiant efektyvaus išteklių panaudojimo ir geriausio rezultato.

Medijų ir informacinio raštingumo tema yra itin svarbi valstybės mastu: Vyriausybės programoje atliepiant Saugios valstybės prioritetą, numatoma visuomenės kritinio mąstymo ir atsparumo informacinėms grėsmėms stiprinimo, medijų ir informacinio raštingumo ugdymo plėtra.

Šie tikslai aktualūs Švietimo ir mokslo ministerijai, Krašto apsaugos ministerijai, Kultūros ministerijai ir joms pavaldžioms įstaigoms, kitoms suinteresuotoms įstaigoms ir nevyriausybinėms organizacijoms. Todėl yra svarbu stiprinti šių sričių tarpusavio veiksmų koordinavimą.

Didelį vaidmenį šviečiant ir informuojant visuomenę atlieka žiniasklaida, yra svarbu didinti žiniasklaidos įsitraukimą didinant visuomenės atsparumą manipuliacijoms.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, Seimo „YouTube“ paskyroje.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė