Kvietimas teikti paraiškas 2022 m. IRT apdovanojimams Latvijoje

2022-10-17

Siekdama dar labiau atkreipti verslininkų ir organizacijų dėmesį į skaitmeninę transformaciją, Latvijos informacinių ir ryšių technologijų asociacija (LIKTA) kviečia teikti kandidatūras į kasmetinį Latvijos IRT apdovanojimą „2022 m. Platinum Mouse Award“. Apdovanojimas teikiamas kasmet jau 15 metų, siekiant remti Latvijoje sukurtus novatoriškus skaitmeninius sprendimus, įskaitant įmonių ir valstybinių organizacijų skaitmeninės transformacijos procesų vertinimą, taip pat kibernetinio saugumo didinimo iniciatyvų skatinimą. Šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas organizacijoms ir įmonėms, skatinančioms moterų dalyvavimą skaitmeninėje pramonėje ir IT sektoriuje.

„Metinis IRT apdovanojimas „Platinum Mouse“ skiriamas tiems, kurie sukūrė ir įgyvendino novatoriškus technologinius sprendimus. Šiais metais ypatingas dėmesys skiriamas kibernetinio saugumo iniciatyvoms, kuriomis siekiama didinti informuotumą ir didinti kibernetinio saugumo lygį šalyje ir kiekvienoje atskiroje organizacijoje ar įmonėje. Taip pat norėtume atkreipti dėmesį į institucijas, kurios remia moterų dalies ir svarbos IRT srityje didinimą, įvesdamos naują kategoriją „Moterys IT – moterų dalyvavimo skaitmeninėje pramonėje ir IT sektoriuje skatinimas“. Apdovanojimai už geriausias iniciatyvas ir sprendimus užtikrins, kad dedamos pastangos būtų matomos ir vertinamos, taip pat paskatins ekonomikos augimą ateityje“, – pabrėžė LIKTA prezidentė Signe Bāliņa.

2022 m. Latvijos IRT apdovanojimas bus įteiktas pagal šias kategorijas: „Skaitmeninė verslo transformacija“; „Viešojo sektoriaus skaitmeninė transformacija“; „Geriausias e. mokytojas“; „Geriausia iniciatyva, kuria skatinamas kibernetinis saugumas“; „Moterys už IT – moterų dalyvavimo skaitmeninėje pramonėje ir IT sektoriuje skatinimas“; „Sėkmingiausias e. parašo integravimo sprendimas“. Kandidatūrų vertinimą atliks komisija, sudaryta iš viešojo ir privačiojo sektorių ekspertų ir žurnalistų.

Šių metų kategorijos „Verslo skaitmeninė transformacija“ partneris yra Ūkio ministerija; kategoriją „Geriausias e. mokytojas“ remia Baltijos kalbos technologijų bendrovė „Tilde“; geriausių kibernetinio saugumo iniciatyvų kategorija – Gynybos ministerija; Projektas „Moterys IT kategorijoje. Moterų dalyvavimo skaitmeninėje pramonėje ir IT sektoriuje skatinimas“ remiamas pagal projektą „ Ryga TechGirls and Women4IT “; Latvijos valstybinis radijo ir televizijos centras remia kategoriją „Sėkmingiausias e. parašo integravimo sprendimas“. „LIKTA Latvijas Mobilais Telefons“ ir „ Tet “ pagrindiniai partneriai taip pat teiks specialius apdovanojimus. Vertinant sprendimus ir paslaugas, pateiktus 2022 m. „Platinum Mouse Award“ apdovanojimui gauti, taip pat bus atrinktas vienas pareiškėjas, kuris iš Gynybos ministerijos bus pripažintas geriausių kibernetinio saugumo sprendimų užtikrinimu.

Paraiškas dėl 2022 m. „Platinum Mouse Award 2022“ galima teikti elektroniniu būdu iki 2022 m. spalio 25 d. 10.00 val. LIKTA interneto svetainėje, kurioje taip pat pateikiamos išsamios specifikacijos. Nugalėtojai bus paskelbti 2022 m. gruodžio 7 d. LIKTA metinėje konferencijoje.

Per pastaruosius trejus metus tarp „Platinum Mouse Award“ gavėjų yra gerai žinomos Latvijos bendrovės, organizacijos ir institucijos, pavyzdžiui, Tilde, Mobilly, Rimi Latvia, Ryga International Bus terminal, Latvijas Mobilais Telefons, RIX Technologies, Latvijos ligų prevencijos ir kontrolės centras (SPKC), Latvijos parlamentas, JSC Sadales tīkls, Pilietybės ir migracijos reikalų biuras, Centrinė rinkimų komisija, Nacionalinė sveikatos tarnyba, Finansų sektoriaus asociacija ir kiti, taip pat keli švietimo specialistai.

„Platinum Mouse Award“ apdovanojimas skiriamas nuo 2007 m. siekiant pripažinti sėkmingiausius Latvijoje sukurtus skaitmeninius sprendimus. Prasmingas technologijų naudojimas visuomenėje, versle, administracijoje ir švietime prisideda prie bendro ekonominio ir socialinio augimo ir atveria naujų galimybių įvairių sektorių įmonėms ir visiems piliečiams.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/6956
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė