Minima tarptautinė Merginų įsitraukimo į informacines ir ryšių technologijas diena

2017-04-27

2017 m. balandžio 27 d., Vilnius. Šiandien, minint tarptautinę Merginų įsitraukimo į informacines ir ryšių technologijas dieną (angl. „Girls in ICT“), Vilniuje vyksta Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) su Lietuvos partneriais organizuojamas renginys „Merginų įsitraukimo į IRT komandų iššūkis“. Renginio tikslas ‒ paskatinti mergaites ateityje rinktis karjerą informacinių ir ryšio technologijų srityje. Renginyje, kurio metu vyksta tiesioginis vaizdo tiltas su Ženeva ir Beirutu, dalyvauja 14‒17 metų amžiaus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus ir Marijampolės mokyklų moksleivės. Merginų įsitraukimo į informacines ir ryšių technologijas diena ITU iniciatyva minima nuo 2014 m. 160-yje pasaulio šalių.   

„Man visada malonu sutikti jaunų žmonių, kurie domisi karjeros galimybėmis informacinių ir ryšių technologijų (IRT) srityje, ir ypač džiaugiuosi galėdamas paraginti daugiau jaunų moterų ir merginų siekti IRT srities išsilavinimo ar karjeros. Todėl aš didžiuojuosi mūsų tarptautine Merginų įsitraukimo į IRT dienos kampanija, kurioje jau sudalyvavo 244 000 merginų iš 160 šalių“, ‒ sveikinimo kalboje pažymėjo ITU-D (plėtros) biuro direktorius Brahima Sanou.

„Šiandien pasaulyje vis mažiau nepajudinamų socialinių nuostatų, ir visuomenėje nusistovėjusi nuomonė, kad technologijos yra vyriška sritis, labai sparčiai keičiasi. Lietuvoje surengta Merginų įsitraukimo į informacines ir ryšių technologijas diena tai įrodo  –  Lietuvos merginos dalyvauja tarptautiniame renginyje su savo praktiniais darbais ir pasiekimais technologijų srityje. Jaunoji žmonių karta nusiteikusi neberiboti savo galimybių pagal išankstines nuostatas, ir tai leidžia pasireikšti kūrybai, gebėjimams ir protui“, ‒ renginyje sakė asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė, koordinuojanti Nacionalinės skaitmeninės koalicijos veiklą Lietuvoje.

Renginio metu mergaitės išbandys virtualios realybės įrenginius, viktorinoje naudojant mobiliuosius įrenginius dalyvaus su mergaitėmis iš Ženevos ir Beiruto, taip pat išmėgins jėgas konstruodamos robotus. Renginį organizuoja ITU, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), Kauno technologijų universitetas, Inovatyvaus moksleivių papildomo ugdymo tinklas, Nacionalinė skaitmeninė koalicija ir bendrovė „Microsoft“.

imageimageimage

imageimageimage

image

image

image

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė