Nacionalinės koalicijos susitiko praktiniame seminare, kad parengtų būsimus skaitmeninių įgūdžių srities veiksmus

2022-07-15

Pirmą kartą per daugiau kaip trejus metus susirinko nacionalinių skaitmeninių koalicijų atstovai, kad pažvelgtų į Europos skaitmeninių įgūdžių ateitį. Šį pusės dienos praktinį seminarą sudarė kelios interaktyvios sesijos, pažymint vienus metus  bendradarbiavimo pagal Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo projektą. Daugiau kaip 40 dalyvių iš visos Europos dalyvavo praktiniame seminare ir aptarė, kaip iki šiol pasiektus rezultatus ir pasiekimus perkelti į kitą lygmenį. 

Pandemijos metu nacionalinės koalicijos nuotoliniu būdu bendradarbiavo virtualiuose susitikimuose ir internetiniuose seminaruose. Per pirmąjį tiesioginį susitikimą jie turėjo progą užmegzti naujas partnerystes ir dalytis gerąja patirtimi, tendencijomis ir naujausia informacija skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų srityje iš visos Europos. Dalyviai taip pat kalbėjo apie sėkmingą Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo sistemos metinių kampaniją ir pristatė platformos ateitį.

Posėdis prasidėjo už projektą atsakingos CONNECT GD direktoriaus pavaduotojos Fabrizia Benini įžanginėmis pastabomis. Benini pabrėžė, kad reikia skubiai gerinti skaitmeninius įgūdžius visoje Europoje, įgūdžių tobulinimo iniciatyvų privalumus vietos ir regionų lygmeniu ir įvertino iššūkius bei galimybes. Ji apibūdino vykdomą ES veiklą skaitmeninių įgūdžių srityje, visų pirma struktūrinį dialogą skaitmeninio švietimo ir įgūdžių klausimais. Benini taip pat priminė ES skaitmeninių įgūdžių srities veiksmų svarbą, kurią atspindi didelės investicijos pagal programą „DIGITAL Europe“ arba Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonę, įskaitant nacionalinius ekonomikos gaivinimo planus.

Nacionalinių koalicijų atstovai, remdamiesi konkrečiais vietos, regionų ir nacionalinio lygmens pavyzdžiais, pasidalijo savo mintimis apie didžiausius iššūkius ir galimybes, sudarančius sąlygas teigiamiems pokyčiams ateityje. Dalyviai palankiai įvertino seminaro bendradarbiavimo aplinką. Ledlaužio ir tinklaveikos sesijos suteikė galimybę formuoti perspektyvas, keistis žiniomis ir mokytis vieniems iš kitų. Seminaro dalyviai diskutavo įvairiomis temomis, susijusiomis su dalyvavimu, turiniu ir matomumu, įskaitant šias: 

  • būdai, kaip praturtinti turinį Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo informavimo ir nacionalinių koalicijų interneto svetainėse;
  • skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų bendruomenės plėtimas ir aktyvesnis dalyvavimas;
  • daugiau suinteresuotųjų subjektų įvairiais lygmenimis ir komunikacijos srautų gerinimas;
  • temos, susijusios su kampanijomis.

Interaktyvios sesijos taip pat apėmė kelias politikos sritis skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų kryžkelėje ir jomis buvo siekiama spręsti problemas ir pasiūlyti sprendimų. Vadovaujant moderatoriams, dalyviai aptarė dabartinę padėtį, susijusią su moterų vaidmens ir skaičiaus IRT srityje didinimu, karjeros technologijų srityje atvėrimu didesniam jaunų žmonių skaičiui, nacionaliniais strateginiais planais, narių dalyvavimu, galimybių dalyvauti vidaus skaitmeniniame mokyme didinimu, įvairių grupių kvalifikacijos kėlimu ir daugeliu kitų dalykų.
Šio seminaro dėka daugiau europiečių galėjo sužinoti apie sėkmingas kitų ES šalių skaitmeninių įgūdžių iniciatyvas ir galimybes ir jose dalyvauti. Praktiniame seminare kaip konsultacijos su suinteresuotaisiais subjektais bus prisidėta prie Europos Komisijos struktūrinio dialogo skaitmeninio švietimo ir įgūdžių klausimais.

Susipažinkite su papildoma informacija iš praktinio seminaro ir apsilankykite Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo bendruomenėje, kad sužinotumėte daugiau apie nacionalines kvalifikacijos kėlimo iniciatyvas ir veiksmus.

© Skaitmeninių įgūdžių ir darbo vietų informavimo sistema, Europos Komisija

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/national-coalitions-meet-workshop-shape-future-digital-skills-actions
Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Kibernetinė sauga
Daiktų internetas
Didieji duomenys
Blokų grandinė
Robotika
Papildytoji realybė
Virtualioji realybė
Didelio našumo kompiuterija
Mašininis mokymasis
Debesų kompiuterija
5G
Telekomunikacijos
Bevielis internetas
Kvantinis skaičiavimas
Programinė įranga
Mobiliųjų programų kūrimas
Interneto svetainių kūrimas
Mikroelektronika
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė