Naujas žaidimas kritinio mąstymo lavinimui – „Redakcija 2030“

2021-08-24

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ pristato žaidimą išmaniesiems įrenginiams „Redakcija 2030“. Žaidimas padeda ugdyti kritinį mąstymą ir žaidėjų gebėjimą atskirti tiesą nuo melo, tikras naujienas nuo melagienų.

„Dauguma žmonių labai pasitiki internetu ir jame randama informacija. Kaip rodo mūsų mokymų, akcijų ar kitų veiklų patirtis, dar ne visi žino svarbiausias saugaus elgesio internete sąlygas ir taisykles: koks turi būti saugus slaptažodis, kaip atpažinti saugų tinklą ir kodėl tai svarbu, kaip ir kokius asmeninius duomenis būtina saugoti. Šis gebėjimas visai nesusiję su žmogaus amžiumi, gyvenamąja vieta ar išsilavinimu. Saugaus elgesio įgūdžius reikia lavinti nuolat ir reguliariai domėtis kas vyksta skaitmeninėje erdvėje. Todėl įgyvendindami projektą „Prisijungusi Lietuva“ sukūrėme žaidimą, kuris padės treniruoti kritinio mąstymo įgūdį,“ – sako Rita Šukytė, asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė.

Įsivaizduokite, jūs – naujienų redaktorius!

Žaidime Jūs – naujienų redaktorius, galintis paveikti visus Lietuvos gyventojus. Žaidimas „Redakcija 2030“ yra išgalvota ateities pasaulio istorija apie vienintelį Lietuvoje likusį naujienų portalą. Šioje vizijoje žaidėjai turi padirbėti naujienų redaktoriumi, galinčiu paveikti visus ateities Lietuvos gyventojus.

Žaisdami mokysitės:

  • atskirti tikras žinias nuo melagienų;
  • tikrinti informacijos šaltinių patikimumą;
  • pastebėti apgaulę, manipuliavimą ar patyčias;
  • pastebėti netinkamą interneto turinį ir neleisti jam plisti.

Susikūrę savo veikėją, visas 7 žaidimo dienas turėsite vertinti, atrinkti ir skelbti naujienas, atpažinti netikrą informaciją, susidoroti su piktais komentarais.

Šiuolaikiška mokymo priemonė sudomins net ir jaunąją auditoriją

Sukurtas žaidimas telkia savybes, kurias įvaldę šiuolaikiniai mokiniai, todėl jis tinka ir jaunimui. Pirmiausia, tai būdas patirti ir tyrinėti pasaulį mokantis aktyviai. Žinias bus lengva pritaikyti praktikoje. Žaidžiantysis sulauks greito atsako, tai skatins jį keliauti tolyn. Nauja veikla leis patirti aktyvų atradimą bei skiepys itin vertingą supratimą apie kritinį mąstymą.

Šiuolaikiška mokymo priemone mokytis įdomu, jos turinys intriguoja, o svarbiausia – formuoja naujus praktinius įgūdžius atsakingai vertinti turinį.

Ar sugebėsi išgyventi savaitę naujienų redakcijoje?

NEMOKAMĄ žaidimą „Redakcija 2030“ parsisiųskite iš „Google Play“ arba „Apple Store“ parduotuvių.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Kibernetinė sauga
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė