Pirmą kartą surengta akcija „Senjorų dienos internete 2018“ sukvietė beveik 12 tūkst. lankytojų

2018-11-14

prisijungusi LTLapkričio 5-9 dienomis pirmą kartą Lietuvoje vyko akcija „Senjorų dienos internete 2018“, kurios renginiuose dalyvavo beveik 12 tūkst. bibliotekų lankytojų. „Senjorų dienos internete 2018“ – tai pirmoji projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” („Prisijungusi Lietuva“) akcija.

„Simboliška, kad projektą pradėjome akcija, skirta senjorams, nes būtent jie tarp visų Lietuvos gyventojų kol kas mažiausiai naudojasi internetu. Tad šia akcija, o tuo pačiu ir visu projektu „Prisijungusi Lietuva“ skatinsime juos dažniau, drąsiau naudotis informacinėmis ir ryšio technologijomis. Akcijoje dalyvavusių senjorų skaičius ir tai, kad kiekvieną dieną jų vis daugėjo  liudija šių renginių aktualumą ir reikalingumą,“ –  kalbėjo akciją inicijavusios asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Akcijos metu 65 Lietuvos apskričių ir rajonų viešosios bibliotekos bei Lietuvos M.Mažvydo nacionalinė biblioteka pakvietė senjorus į renginius, kiekvieną dieną skirtus vis kitai temai: e. sveikatai, laisvalaikio informacijai internete, e. pirkiniams ir e. paslaugoms, e. saugumui, bendravimui internetu.

Bibliotekų duomenimis, renginiuose dalyvavo daugiau kaip 6 tūkst. senjorų, daugiau kaip 5 tūkst. stebėjo transliacijas Youtube kanalu. Labiausiai sudominusi tema – e. sveikata –  ją bibliotekose ir Youtube kanalu stebėjo daugiau kaip 3 tūkst. lankytojų.

Daugiausiai lankytojų sukvietusios bibliotekos: Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka, Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka,  Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešoji biblioteka, Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka, Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka, Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka,  Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

„Akcijos metu pateikta statistika rodo, kad ne visi senjorai geba naudotis internetu, ne visi turi darbo kompiuteriu įgūdžių ir ryžto išmokti. Aš manau, kad visiems šių metų „Senjorų dienų internete“ dalyviams, ir jau šiek tiek pažengusiems šioje srityje senjorams, per šiuos metus reikėtų prisijungti prie savęs nors po vieną draugą ar pažįstamą ir kantriai dirbant laukti projekto „Prisijungusi Lietuva“ pažadėto tęsinio. Taip palaikytume projekto rengėjų norą padėti mums tobulėti ir neatsilikti nuo Europos senjorų. Ačiū. Sėkmės. Lauksiu kitų metų renginių“, – po akcijos sakė aktyvaus akcijos partnerio – Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto – atstovė Danutė Jonauskienė iš Josvainių.

Apie projektą „Prisijungusi Lietuva“

Projektu siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Daugiau www.prisijungusi.lt

partneriai

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė