Pradėtas Europos programinės įrangos įgūdžių aljanso (ESSA) projektas

2021-04-26

Atsiliepiant į Europos Komisijos raginimą panaikinti skaitmeninių įgūdžių atotrūkį Europoje, pradėtas įgyvendinti Erasmus+ Europos programinės įrangos įgūdžių aljanso (ESSA) projektas.

Vykstant skaitmeninei plėtrai, didėja darbuotojų poreikis turėti skaitmeninių įgūdžių, kad galėtų tinkamai naudotis naujomis technologijomis. Ketverius metus truksiantis projektas sukurs naują programinės įrangos įgūdžių strategiją ir profesinio švietimo ir mokymo (PET) programą Europai bei užtikrins, kad ši strategija atitiks pramonės poreikius dabar ir ateityje, o tai leis tobulėti toliau.

ESSA strategija bus pagrįsta darbdavių poreikiais, nustatytais atlikus išsamią poreikių analizę, siekiant užtikrinti, kad profesinio mokymo kursai ir darbo iniciatyvos būtų veiksmingos keliant ir perkvalifikuojant Europos piliečius. Šiuo metu pasitelkiant jau įdiegtas sistemomas darbdavių poreikiai negali būti patenkinti, todėl ESSA kurs naujus mechanizmus, siekdama užtikrinti, kad strategija būtų įgyvendinta visoje Europoje, tobulinti skaitmeninius ir IRT profesinius įgūdžius programinės įrangos paslaugų srityje. Be to, bus sukurta Europos programinės įrangos įgūdžių bendruomenė, kuri sudarys sąlygas dalytis ekspertų apžvalgoms ir keistis idėjomis bei geriausios praktikos pavyzdžiais programinės įrangos sektoriuje ir profesinio mokymo bendruomenėje.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/european-software-skills-alliance-essa-project-kicks
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų