Projektas „Informacinės technologijos sujungia kartas“ kviečia tapti jaunaisiais lektoriais

2022-08-16

Asociacija „Langas į ateitį” kviečia 20-29 metų amžiaus jaunimą tapti jaunaisiais lektoriais projekto „Informacinės technologijos sujungia kartas“ mokymuose, kurie vyks š. m. spalį - lapkritį. 

Mokymų dalyviai - vyresniojo amžiaus (65+ m.) M. Čoboto 3-iojo amžiaus universiteto (MČTAU) klausytojai, kurie pasirinko 4 jiems aktualias skaitmeninių įgūdžių  mokymo programas (modulius), daugiau informacijos apie jas pateikiame žemiau.

Rugsėjį senjorai klausytojai rinksis juos dominančias temas ir bus skirstomi į grupes. Mokymai vyks tiesiogiai mažomis grupėmis Vilniuje ir Kaune. Viso – 20 grupių. Kiekvieno mokymo trukmė - 2 val.

Tuo metu „Langas į ateitį“ parengs metodinius nurodymus jauniesiems lektoriams.

Rugsėjo 27 d. 14 val.  pakviesime jaunuosius lektorius į internetinį seminarą, kuriame pristatysime projektą ir duosime  patarimų kaip bendrauti ir mokyti senjorus.

Jaunieji lektoriai 2 val. trukmės užsiėmimuose dalinsis savo žiniomis padėdami senjorams sustiprinti savo skaitmeninius įgūdžius ir atsakydami į rūpimus klausimus.

Susidomėjusius prašome iki rugsėjo 1 d. kreiptis čia nurodytais adresais.

Apie mokymo programas

1. Pažinkime daugiau savo išmaniojo įrenginio galimybių („Android“) (2 val.).

Šie mokymai skirti MČTAU klausytojams, norintiems geriau išmanyti savo išmaniojo įrenginio (telefono, planšetės) galimybes, o taip pat atrasti daugiau būdų, kaip jis gali padėti kasdieniame gyvenime. Mokydamiesi sužinosite apie aktualias programėles ir jų galimybes, susipažinsite su  įprastinėmis  bendravimo (e. pašto, socialinių tinklų), kalendoriaus, grotuvo ir kitomis telefone jau esančiomis programėlėmis iki papildomai įdiegiamų, padėsiančių planuoti maršrutus, gauti viešojo transporto informaciją ir orų prognozes, stiprinti sveikatą, pažinti gamtą, lavinti mąstymą ir pan. Mokymuose taip pat sužinosite, kaip saugiau naudotis belaidžiu internetu bei kaip geriau apsaugoti išmaniajame įrenginyje esančią informaciją. Teorija ir praktinės užduotys.

2. Skaitmeninė fotografija kiekvienam (2 val.).

Šie mokymai skirti MČTAU klausytojams, norintiems geriau susipažinti su savo išmaniojo įrenginio (telefono, planšetės) fotografavimo galimybėmis, išmokti skaitmeninės fotografijos pagrindų, perkelti nuotraukas į kompiuterį, jas tvarkyti, taikyti įvarius efektus ir platinti internete. Mokydamiesi sužinosite daugiau apie fotografijos sąvokas, kompoziciją, kaip keičiant fotoaparato nuostatas bei apšvietimą galima gauti įdomesnes nuotraukas. Teorija ir praktinės užduotys.

3. Nuotolinio bendravimo ir mokymosi priemonės (2 val.).

Šie mokymai MČTAU klausytojams, siekiantiems veiksmingiau pasinaudoti nuotolinio mokymosi pasiūlymais ir geriau susipažinti su populiariausiomis nuotolinio bendradarbiavimo, darbo bei mokymo(si) priemonėmis, taip pat norintiems susipažinti su dokumentų rengimo bei informacijos tvarkymo debesyse galimybėmis, o taip pat vaizdo pokalbių organizavimą, susipažinimą su nuotolinio mokymo(si) aplinka bei vartotojų valdymu. Populiariausių vaizdo pokalbių priemonių („Zoom“, „MS Teams“, „Messenger“, „Skype“, „WhatsApp“, „Google Meet“ ir kt.) apžvalga ir taikymo galimybės,

4. Būkime saugūs internete (2 val.).

Šie mokymai skirti MČTAU klausytojams, siekiantiems dar geriau susipažinti su saugesnio naudojimosi skaitmeninėmis technologijomis pagrindais, saugiau naršyti internete, naudotis socialiniais tinklais bei apsisaugoti nuo socialinės inžinerijos bei duomenų praradimo. Klausytojams bus pasiūlyta daug kruopščiai atrinktų internetinių mokymo priemonių bei testų šiomis temomis, kuriuos jie galės praktiškai išbandyti mokymų metu.

Apie naujieną

Autorius
LIA
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų