Startuoja skaitmeninis konkursas jaunimui „Įjunk Kalėdas!”

2019-09-27

Rugsėjį startavo „Įjunk Kalėdas!” – skaitmeninis konkursas jaunimui. „Prisijungusi Lietuva” komanda ieško jaunųjų talentų, kurie gali nustebinti Lietuvą naujomis idėjomis ir netikėtais sprendimais. Pirmą kartą vykstantis konkursas, tai puikus skaitmeninių technologijų ir meno sinergijos pavyzdys.

Registracija į konkursą jau prasidėjo! Jei esi smalsus, kūrybiškas ir gyveni skaitmeninėmis technologijomis, tau 14–29 metų, žinai ir gebi panaudoti savo kompiuterinius gabumus, kuriant Kalėdų švenčių tematikai skirtus originalius darbus (piešinius, trimatę (3D) grafiką, vaizdo filmus ir virtualios realybės erdvę), drąsiai registruokis į konkursą iki spalio 10 d.

REGISTRACIJA į konkursą

„Norime paskatinti jaunimą išlaisvinti savo kūrybiškumą bei meninę saviraišką. Siekiame sužadinti norą ieškoti priemonių, kuriomis kilusias idėjas galėtų įgyvendinti. Tikime, kad įgytos skaitmeninės žinios ir įgūdžiai vėliau įtakos jaunuolius renkantis skaitmenines profesijas – kompiuterinės ir trimatės (3D) grafikos, vaizdo įrašymo ar virtualiosios realybės kūrimo srityse.

Informatikos mokytojus taip pat kviečiame nelikti nuošalyje, bet paraginti mokinius dalyvauti konkurse. Tai puiki paskata įgyti kuo įvairiapusiškesnių žinių, padėti formuoti tikslingą užklasinę veiklą, integruojant ir kitų disciplinų mokytojus“, – sako Ginta Liberytė asociacijos „Langas į ateitį“ konkurso koordinatorė.

Konkurso tematika – Kalėdos. Labiausiai bus vertinamas konkurso dalyvių darbų originalumas, kūrybiškumas bei idėjos techninis išpildymas.

Konkurso darbai bus nominuoti keturiose kategorijose:

  • I piešinys;
  • II trimatės (3D) grafikos modeliavimas;
  • III vaizdo filmas;
  • IV virtuali realybė.

Registracija į konkursą vyksta iki 2019 m. spalio 10 d.

Konkursui darbai teikiami nuo 2019 m. spalio 11 d. iki gruodžio 12 d.

Geriausių darbų autorių laukia išskirtinė patirtis ir specialūs prizai: grafinės planšetės, vaizdo kamera, virtualios realybės akiniai, planšetės, nešiojamos garso kolonėlės ir kt.

Daugiau informacijos galite rasti: Ijunk-kaledas.lt, e. paštu – kursai@itmc.lt arba tel. 8 655 72866.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė