Susitikimas su Europos Komisijos (EK) Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicijos atstove

2017-03-31

Kovo 30 d. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje  Nacionalinės skaitmeninės koalicijos (NSK) partnerių (www.skaitmeninekoalicija.lt) atstovai iš Susisiekimo ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos, o taip pat atstovai iš nevyriausybinių organizacijų,  susitiko su Europos Komisijos (EK) Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicijos atstove Katarzyna Koziol, kuri yra priskirta prižiūrėti Lietuvos NSK veiklas.

Susitikimo metu buvo pristatytos Lietuvos NSK veiklos ir iniciatyvos, koalicijos veiklų planas 2017 metams, NSK darbo grupių atstovai taip pat pristatė savo veiklas bei projektus.

EK atstovė Katarzyna Koziol susirinkusiems NSK nariams skaitė pranešimą apie Skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koaliciją, akcentavo skaitmeninių įgūdžių ir IRT profesionalų trūkumą Europoje, įskaitant ir Lietuvą. Vėliau Katarzyna demonstravo kokių iniciatyvų ir veiklų imasi EK tam, kad būtų išspręstas IRT profesionalų trūkumas ir gyventojų skaitmeninių įgūdžių stoka. Susitikimo pabaigoje vyko diskusijos.

Apie susitikimą EK atstovai publikavo socialinių tinklų svetainėse:

 

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė