Vyresnio amžiaus asmenų ir pažeidžiamų grupių skaitmeninių įgūdžių gerinimas (Slovėnija)

2022-10-21

Įgyvendinant nacionalinį projektą „Vyresnio amžiaus asmenų ir nepalankioje padėtyje esančių asmenų grupių skaitmeninių įgūdžių gerinimas viešojo administravimo srityje“ buvo organizuojami įdomūs mokymai vyresnio amžiaus žmonėms.

2022 m. rugsėjo 5–9 d. surengti mokymai buvo skirti pradedantiesiems ir daugiausia dėmesio buvo skiriama pagrindiniams darbo su internetu ir e. paštu įgūdžiams.

Iš viso Bratislavos miesto bibliotekoje vyresnieji asmenys mokėsi 20 valandų ir išlaikė elektroninį testą, įrodantį įgytų žinių lygį.

Kadangi visi kursų dalyviai turėjo pakankamai žinių, dėstytojas rekomendavo jiems visiems dalyvauti tolesniuose mokymuose.

Apie nacionalinį projektą

Slovakijos Respublikos investicijų, regioninės plėtros ir informavimo ministerija (MIRRI) ir Slovakijos Respublikos nacionalinė skaitmeninių įgūdžių ir profesijų koalicija įgyvendina beveik 990 000 EUR vertės nacionalinį projektą „Vyresnio amžiaus asmenų ir nepalankioje padėtyje esančių asmenų grupių skaitmeninių įgūdžių gerinimas viešojo administravimo srityje“. Nacionalinio projekto tikslas – sukurti ir naudoti sudėtingą testavimo ir švietimo IT platformą, kuri prisidės prie mokymosi visą gyvenimą tvarumo ir iš esmės pagerins pasirinktų tikslinių grupių skaitmeninius įgūdžius.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/4480
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė